Pyöräily Prahasta Dresdeniin Olympia

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin

- pyöräillen Tsekistä Saksaan
7
päivää

Pyöräilymatka Prahasta Vltava- ja Elbejokia mukaillen aina Saksan Dresdeniin saakka. Tutustu pyöräillen Tšekin pikkukaupunkeihin, vehreään luontoon ja historiallisiin linnoihin  sekä ihastu Prahan ja Dresdenin nähtävyyksiin. Päivittäiset pyöräilymatkat noin 50 km.

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme. Voit varata matkan omalle ryhmällesi, juuri teille räätälöitynä. Varaa matka omalle ryhmällesi tästä.

Matkareitti
Praha
1 yö
Mělník
Chateau Liblice
1 yö
Litoměřice
1 yö
Děčín
1 yö
Bad Shandau
1 yö
Dresden
1 yö

Matkan alussa tutustumme kauniiseen Tšekin pääkaupunkiin, Prahaan. Täällä nousemme pyörän selkään ja aloitamme pyöräilyn pääasiassa hyvin hoidetuilla reiteillä. Pyöräilymatka Tšekistä Saksaan antaa hyvän kokonaiskuvan Keski-Euroopan luonnosta ja kulttuurista. Reilun 200 kilometrin mittaisella reitillä näemme vehreää luontoa, historiallisia linnoja, kauniita puutarhoja ja renessanssin arkkitehtuuria.

Yövymme yhden yön myös oikeassa linnassa, Chateau Liblice -linnahotellissa

Tutuksi tulevat myös viinialueet sekä Tšekin keskivuoriston alueen uinuvat tulivuoret. Teemme patikkaretken luonnon muodostamalle kallioiselle kaarisillalle, joka on nimetty Unescon maailmanperintölistalle.

Pyöräilymatkamme loppupuolella saavumme Saksaan. On mielenkiintoista seurata rajakylien elämää ja tehdä havaintoja maiden eroista. Dresdenin kaupungin keskusta on rakennettu suurelta osin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen. Tämän päivän Dresdenissä tätä historiaa on vaikea uskoa todeksi – niin upeaksi kaupunki on jälleen rakennettu.

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa?

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin on viisiportaisella vaativuusasteikollamme tasolla 1,5 / 5 eli helppo. Nautit matkasta parhaiten, jos pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10-20 kilometrin lenkkejä 1–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana.

Matkaohjelma

Esimerkki matkan ohjelmasta

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Alustava matkaohjelma

Kaarlen-silta-Praha-Tsekki
Helsinki – Praha

1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.40 Prahaan, jonne saavumme klo 10.50. Majoitumme kaupungin pohjoispuolelle keskitason DAP-hotelliin ja syömme lounaan. Iltapäivällä tutustumme kaupungin keskustaan kävelykierroksella. Ilta on vapaa. (L)

Pyoraily-Prahasta-Dresdeniin-Saksa
Praha – Mělník – Liblice (pyöräilyä 56 km)

2. päivä, sunnuntai  Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Vltavajoen rantaan, jota mukaillen päivän reittimme kulkee. Ohitamme Prahan eläintarhan, kuohuvan koskimelontapaikan, kauniita linnoja ja paikallisia lomamökkejä. Klecanyn kylästä aloitamme jyrkän, n. 1,5 km pituisen nousun. Nousun jälkeen pyöräilemme läpi peltojen ja laskettelemme takaisin joen rantaan. Pidämme lounastauon (omakustanteinen) Nelahozevesissa. Hořinissa saamme ihailla alueen 1800-luvun maamerkiksi muodostunutta vesisulkua. Joenylitysten päätteeksi saavumme historialliseen Mělníkin kaupunkiin, joka sijaitsee Tšekin viinialueen keskellä, Vltava- ja Elbejokien risteyksessä. Majoitumme ensimmäisen luokan Chateau Liblice -linnahotelliin. (A, P)

Vltava- ja Elbe-joet Tsekissä
Mělník – Litoměřice (pyöräilyä 54 km)

3. päivä, maanantai Tänään pyöräreittimme vie meidät läpi Tšekin hedelmällisimmän maa-alueen, jota kutsutaan myös Tšekin puutarhaksi. Ohitamme suuren soutustadionin, jossa pidämme lyhyen tauon. Humalaviljelysten halki saavumme takaisin Elbejoen rantaan ja Roudnicen kaupunkiin. Täällä vanhassa pikkukaupungissa on mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas. Reittimme jatkuu Terezíniin, joka on tunnettu vaikuttavasta 1700-luvun linnakkeestaan, mutta myös synkemmästä historiastaan saksalaisten toisen maailmansodan aikaisena keskitysleirinä. Tutustumme kaupungin historiaan ja vierailemme yhdessä monista museoista. Jatkamme pyöräillen vielä muutaman kilometrin ja majoitumme viehättävässä Litoměřicen pikkukaupungissa sijaitseviin hyviin keskitason Macha ja Dubina pensionaatteihin . (A, P)

Viehattava-Decinin-kaupunki-Elbe-joen-rannalla-Tsekki
Litoměřice – Děčín (pyöräilyä 54 km)

4. päivä, tiistai  Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään Tšekin keskivuoriston alueelle. Vulkaanisen vuoriston terävähuippuiset maisemat reunustavat reittiämme Elbejoen varrella. Vuosisatojen aikana vuorten huiput ovat houkutelleet linnojen rakentamiseen. Käytämme vanhaa kauppareittiä, joka aikoinaan yhdisti Tšekin ja Saksin kuningaskunnat. Reittimme varrella näemme viiniviljelmiä, linnoja, purjeveneitä ja Elben tulvaportteja. Poikkeamme joen varresta hieman sisämaahan, joka tuo tullessaan pienen nousun. Nousu on lyhyt, mutta jyrkkä. Usti nad Lebenin kaupungin yllä sijaitsevat majesteettiset Střekovin linnan rauniot. Pidämme omakustanteisen lounastauon kaupungin rantaravintolassa. Jatkamme pyöräillen joen rantaa. Päivän päätteeksi saavumme Děčíniin, jossa majoitumme keskitason Česká Koruna -hotelliin. (A, P)

Prahasta Dresdeniin pyöräilyn kohokohtia
Děčín – Bad Schandau (pyöräilyä 32 km ja patikointia n. 5 km)

5. päivä, keskiviikko Tänään pyöräilemme Bad Shandauhun, Saksaan. Reitin varrella on vaikuttavia hiekkakivestä muodostuneita kallioita ja kalliopilareita. Aamupäivällä ylitämme jo Tšekin ja Saksan rajan, mutta ylittäessämme Elbejoen, palaamme takaisin Tšekin puolelle Hřenskoon, jossa teemme muutaman tunnin patikkaretken. Metsäpolku vie meidät Keski-Euroopan suurimmalle luonnon muodostamalle kallioiselle kaarisillalle. Näköalapaikalta voimme ihailla kaarisiltaa, metsäistä maisemaa sekä sammuneiden tulivuorien teräviä huippuja. Iltapäivällä pyöräilemme jälleen Saksan puolelle ja saavumme Bad Schandauhun. Majoitumme kaupungin keskustan vastarannalla sijaitsevaan keskitason Erbgericht-hotelliin. (A, P)   

Frauenkirche-kirkko ja muita kauniita rakennuksia joen varrella Dresdenissä, Saksassa
Bad Schandau – Dresden (pyöräilyä 46 km)

6. päivä, torstai Päivän pyöräreitti alkaa Elbejoen rannasta. Königsteinin kaupungin ympäristössä saamme ihailla korkeilla jokitörmillä kohoavia upeita linnoja. Nämä maisemat ovat myös osa Unescon maailmanperintöä. Reittimme kulkee ”läpipääsemättömän Königsteinin metsän” halki. Saamme nauttia idyllisestä maalaismaisemasta. Pirnassa pidämme lounastauon (omakustanteinen). Pirnan jälkeen ylitämme Elben ja jatkamme matkaa läpi pienten kylien aina Dresdeniin saakka. Iltapäivällä saavumme vilkkaaseen, mutta viehättävään Dresdenin kaupunkiin. Majoitumme keskustan tuntumaan tunnelmalliseen, hyvään keskitason Romantik Hotel Bülow Residenz –hotelliin. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

lento
Dresden – Helsinki

7. päivä, perjantai  Aamupäivällä on bussikuljetus takaisin Tšekkiin ja Prahan lentokentälle. Matkalla pysähdymme lounaalle Usti nad Lebenissä. Suora paluulento Helsinkiin (Finnair) on klo 19.30–22.35. (A, L)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata käyttöösi kaikille pyöräilypäiville myös sähköpyörän. Sen avulla päivittäiset pyöräilymatkat sujuvat entistä helpommin. Muista varata sähköpyörä viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöä.

115 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin
  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen huoneissa
  • puolihoito
  • polkupyörät käyttöön
  • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun tai erikoisryhmän tarjouksen yhteydessä.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin
21 arvostelua
Erinomainen
50.00 %
Hyvä
40.00 %
Ok
10.00 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Tämä matka avarsi huomattavasti tietämystä Tsekistä ja Saksan Dresdenin alueesta. Kannattaa käyttää sähköpyöriä niin jaksaa pysyä muiden vauhdissa helposti ja ihailla maisemia. 

 

Haluatako nähdä ja kokea enemmän? Pyöräillessä se onnistuu, maisemat ovat kauniit ja vaihtelevat: välillä pyöräillään uskomattoman kauniissa jokimaisemissa, mutta ohitetaan myös teollisuusalueita ja tutustutaan Euroopan ja samalla myös omaan historiaamme.  

 
Päivi

Suosittelen lämmöllä, helppoa ja turvallista pyöräilyä myös senioreille!

Eila

Suosittelen lämmöllä, helppoa ja turvallista pyöräilyä myös senioreille!

Eila

Hyvä tietää pyöräilymatkasta Prahasta Dresdeniin

Teemme Prahasta Dresdeniin pyöräilymatkaa pääsääntöisesti keväällä ja syksyllä. Pyöräilyn kannalta ilmasto on tällöin parhaimmillaan, lämpötilat päivisin noin + 15 - 20 C. Helteisiä päiviä matkalla ei tällöin juuri ole eikä isompia sateitakaan.

Olemme koonneet tietoja matkalle valmistautumisesta, matkavarusteista ym. Tutustu tietoihin huolellisesti ja hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Pyöräilemme Prahasta Dresdeniin pääosin hyväkuntoisilla pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta matkan varrella on myös muutama ylämäki. Ohjatut pyöräilyreitit sopivat kaikille pyöräilyä harrastaville.
Matkalla käytettävät pyörät ovat 24-vaihteisia city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut ja pyörälaukku. Voit etukäteen varata lisämaksusta käyttöösi sähköpyörän (lisämaksu) tai jalkajarrullisen pyörän (lisämaksu). Pyöriä varten pyydämme ilmoittamaan pituutesi jo matkan varauksen yhteydessä.

Tšekissä valuuttana on Tšekin koruna (CZK). Korunoita voit vaihtaa jo Suomessa jonkin verran valmiiksi. Kaupungeissa myös luottokortit käyvät yleisesti kaikkialla mutta pikkuostoksia varten on hyvä olla hieman käteistäkin mukana.