Reinin risteily ja Alsace Olympia Kaukomatkat

Risteily Reinillä ja Alsace

8
päivää
alk. 2 860 €/hlö
Uutuus

Jokiristeily Saksan viinialueilla, Reinin kauniissa maisemissa. Risteilemme Düsseldorfista etelään, aina Ranskan Strasbourgiin saakka ja takaisin. Viehättäviin pieniin kyliin ja suurempien kaupunkien pääkohteisiin tutustumme kävelykierroksilla, myös omaa aikaa jää lähes jokaisessa kohteessa. Laivalla nautimme laadukkaasta all inclusive -palvelusta.

Kiireetön jokiristeily Reinillä

Matkareitti
Düsseldorf
kävelykierros, risteily alkaa
Koblenz
kävelykierros
Boppard
kävelykierros
Mainz
kävelykierros
Heidelberg
retki
Speyer
kävelykierros
Strasbourg
retki
Rüdesheim
vapaapäivä
Düsseldorf
risteily päättyy

Risteilemme mukavasti uudella ensimmäisen luokan Ms Viva One -laivalla Reinillä. Boppardin ja Mainzin välisellä osuudella näemme jokilaakson kauneimmat maisemat viinitarhoineen ja kumpuilevine kukkuloineen. Siellä täällä muinaiset linnat vartioivat tätä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaa kulttuurimaisemaa.

Reinin rinteet ovat laadukkaiden valkoviinien kotiseutua

Pysähdymme niin suurkaupungeissa kuin viehättävissä, keskiaikaisissa pikkukaupungeissakin. Jokiristeilyllä pääsemme useimmiten aivan kaupungin keskustaan ja moniin kohteisiin on helpointa tutustua matkan hintaan sisältyvillä kävelykierroksillamme. Vapaa-aikana voit halutessasi tutustua kohteisiin myös laivan polkupyörillä.

Tällä Reinin risteilyllä kääntöpisteemme on itä-Ranskassa sijaitsevan Alsacen alueen suurin kaupunki Strasbourg, joka tunnetaan historiallisen keskustan mahtipontisesta katedraalistaan. Strasbourg on myös Euroopan parlamentin kotipaikka. Risteilessämme takaisin Düsseldorfiin pysähdymme sympaattisessa Rüdesheimin pikkukaupungissa.

Majoitumme koko matkan ajan laivalla ja nautimme sen laadukkaista all inclusive -palveluista. 

Monipuolinen juomavalikoima virvokkeista shamppanjaan sisältyy risteilyymme samoin kuin maukkaat ateriat - aamiainen noutopöydästä, lounas ja päivällinen pöytiintarjoiltuna.

Ms Viva One on 135 metriä pitkä upouusi ensimmäisen luokan jokilaiva, joka on valmistunut talvella 2022. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 176.
Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 16 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella sekä ylimmällä Diamond-kannella. Hyteissä on ranskalainen parveke ja varustukseen kuuluu taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.
Ylimpänä laivassa on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen ja loungeineen sekä pieni poreallas. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto. Laivan peräosassa sijaitsevassa bistrossa voi nauttia päivällisen etukäteen pöydän varaamalla.

Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta. Se sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langattoman netin, juomarahat sekä kuulokejärjestelmän retkillä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan perushintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hytissä laivan keskikannella, all inclusive -palvelut laivalla, ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset, sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk 490 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

27.5. – 3.6.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI= all inclusive

Düsseldorf Reinin varrella
Helsinki – Düsseldorf

1. päivä, lauantai 27.5. Lento (Finnair) Helsingistä Düsseldorfiin klo 7.40–9.10. Düsseldorf on puolen miljoonan asukaan tärkeä talouselämän keskus Reinin varrella. Se on myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja syömme lounaan ennen kuin nousemme laivaan iltapäivällä. Laivamme lähtee klo 17.00 vastavirtaan kohti Koblenzia. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (L, AI laivaan nousun jälkeen)

*aamupäivä kävelykierros Düsseldorfin vanhassakaupungissa

Deutches-Eck-Koblenz-Reinin-risteily-Saksa
Koblenz – Boppard

2. päivä, sunnuntai 28.5. Saavumme klo 7.30 Koblenziin. Se sijaitsee Moselin ja Reinin yhtymäkohdassa, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Se on laivan keulaa muistuttava teräväkärkinen niemi, joka osoittaa alavirtaan. Niemenkärjessä on massiivinen Keisari Vilhelmin patsas. Amerikkalaiset ampuivat alkuperäisen patsaan palasiksi toisen maailmansodan lopulla. Nykyinen patsas pystytettiin 1993. Joen toisella puolella kohoavan kukkulan laella maisemaa hallitsee uljas Ehrenbreitsteinin linnoitus, joka osana Reinin-laakson maisemaa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Teemme Koblenzissa pienen kävelykierroksen.

Jatkamme risteilyä puolen päivän jälkeen kohti Boppardia, jonne saavumme klo 16.00. Kapeassa ja jyrkkä-reunaisessa jokilaaksomaisemassa sijaitseva Boppard on tyypillinen pittoreski viinialueen pikkukaupunki, jonka historia ulottuu roomalaisajoille asti. Tutustumme Boppardiin vajaan puolentoista tunnin kävelykierroksella. Laivamme yöpyy Boppardissa. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Koblenzissa
* iltapäivä kävelykierros Boppardissa

Reinin-risteily-Loreley-Saksa
Boppard – Mainz

3. päivä, maanantai 29.5. Lähdemme Boppardista klo 8.00 kohti Mainzia, jonne saavumme klo 15.00. Tällä osuudella nautimme Reinin-laakson kauneimmista maisemista, jotka on listattu Unescon maailmanperintö-kohteisiin. Parinsadan tuhannen asukkaan Mainz on Rheinland-Pfalzin osavaltion pääkaupunki. Toisen maailmansodan raskaiden pommitusten jälkeen kaupunki on lähes kokonaan rakennettu uudelleen lukuun ottamatta pientä osaa historiallisesta kaupunginosasta. Kaupungin tunnetuin maamerkki on kauas näkyvä katedraali. Parituntisella kävelykierroksella käymme vanhassakaupungissa ja keskustorilla. Myös Mainzin tunnetuin hahmo, kirjapainotaidon keksijä, Johannes Gutenberg tulee tutuksi kierroksella. Risteily jatkuu klo 21.00. (AI)

*iltapäivä kävelykierros Mainzissa

Heidelbergin-kaunis-kaupunki-Saksa
Mannheim ja Heidelberg – Speyer

4. päivä, tiistai 30.5. Saavumme aamuyöllä Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Aamun retkellä tutustumme Heidelbergin historialliseen vanhakaupunkiin ja keskiaikaisen linnan raunioihin. Risteilymme jatkuu klo 12.30 kohti Speyeriä, jonne saavumme klo 15.00.

Speyer on yksi kolmesta ns. ShUM-kaupungista, mikä viittaa Euroopan keskiaikaisiin juutalaiselämän kulttuurikeskuksiin. Kaksi muuta kaupunkia ovat Worms ja Mainz, ja nämä kaikki kolme ovat Unescon maailmanperintö-listalla. Nimi ShUM tulee kaupunkien hepreankielisten nimien alkukirjaimista. Tutustumme Speyeriin kävelykierroksella, jolloin näemme muun muassa vanhan kaupunginportin ja massiivisen katedraalin. Laivamme lähtee klo 21.30. (AI)

*aamupäivä bussiretki Heidelbergiin
*iltapäivä Speyerin kävelykierros

Strasbourgin-historiallinen-keskusta-Reinin-risteily
Strasbourg

5. päivä, keskiviikko 31.5. Pysähdymme Strasbourgissa koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Saksan puolella naapurikaupunki on Kehl. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungissa sijaitsee myös Euroopan parlamentin virallinen päätoimipaikka.

Retkeilemme bussilla ja kävellen aamupäivän aikana ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. Laivamme lähtee klo 23.00. (AI)

*aamupäivä bussi/kävelyretki Strasbourgissa

Historiallinen-kaupunki-Rudesheim-Reinin-risteily-Saksa
Rüdesheim

6. päivä, torstai 1.6. Saavumme klo 14.00 Rüdesheimiin, jossa pysähdymme loppupäiväksi. Sympaattinen pikkukaupunki sijaitsee Reinin kauneimman osuuden eteläpäässä viinitarhojen ja kumpuilevien kukkuloiden keskellä. Laituripaikka on keskustan läheisyydessä, joten Rüdesheimiin on helppo tutustua oman aikataulun mukaisesti ja nauttia pikkukaupungin ystävällisestä ilmapiiristä. (AI)

Ms Viva One -laiva
Rüdesheim – Düsseldorf

7. päivä, perjantai 2.6. Laivamme lähtee yöllä kohti Düsseldorfin kotisatamaa, jonne saavumme klo 14.00. Iltapäivällä ja illalla on vielä vapaa-aikaa. (AI)

lento

8. päivä, lauantai 3.6. Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta lento Helsinkiin klo 11.50–15.10. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Reinillä ja Alsace
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan keskikannella
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä tulopäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Reinillä ja Alsace

Matkan perushinta on 2 860 €/henkilö, majoitus keskikannella (Ruby) 2 hengen hytissä.
Yläkannella (Diamond) 2 hengen hytissä matkan hinta on 3 060 €/henkilö.

Yksin matkustavan edellytetään maksavan 1h huoneen lisämaksu. 1h hyttejä on rajoitetusti.
Matkan hinta 1h keskikannella on 3 350 €, 1h yläkannella 3 600 €.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko on 15 matkustajaa.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppulaskun eräpäivä on 65 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen ja suositun risteilyajankohdan vuoksi maksuissa ja peruutusehdoissa sovelletaan normaalia tiukempia ehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 550 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 500€/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 860 €
 • 27.5.2023 - 3.6.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Reinin-risteilystä ja Alsace -matkasta

Euroopan jokiristeilyt teemme pääsääntöisesti huhtikuusta lokakuuhun välisenä aikana. Touko-kesäkuun vaihteessa lämpötilat saattavat päivisin nousta yli +20 C, mutta illalla ja yöllä on viileää. Matkalle kannattaa siis varata myös jotakin lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeimmät matkavarusteet, kohteisiin tutustutaan kävelyretkillä ja useimmissa kaupungeissa on myös mukulakivikatuja. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, eivät ne toki kiellettyjäkään ole.

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

 

Kaikki Olympian jokiristeilyt