Puerto-de-la Cruz-ja-Teide-Teneriffa-Olympia

Risteily Southamptonista Kanariansaarille ja takaisin

- näe myös Porto, Lissabon, Madeira ja La Coruña
13
päivää
alk. 5 790 €/hlö
Uutuus

Risteily Atlantilla tasokkaalla Celebrity Apex -laivalla vie sinut suomalaisten suosikkikohteisiin mutta myös vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Kanariansaarilla käymme Teneriffalla ja Las Palmasissa, Iberian niemimaalla Portugalin Portossa ja Lissabonissa, pistäydymme myös Madeiralla ja Galician rannikon La Coruñassa. Meripäivinä ehdit nauttia innovatiivisen laivan palveluista. Retket kaikissa kohteissa ja täysihoitoateriat laivalla sisältyvät matkan hintaan.

11 yön risteily Atlantilla täysihoidolla

Matkareitti
Southampton
1 yö - 11 yön risteily alkaa
Porto
retki
Lissabon
retki
Las Palmas, Gran Canaria
retki
Santa Cruz, Teneriffa
retki
Funchal, Madeira
retki
La Coruña
retki
Southampton
risteily päättyy

Risteilymme alkaa Englannin Southamptonista. Meripäivän jälkeen pysähdymme Iberian niemimaalla Portugalissa. Maalauksellinen Porto ja Dourojoen ylittävät sillat ovat ainutlaatuista kulttuurimaisemaa jokivarren portviinikellareineen. Kukkuloiden lomassa sijaitseva Lissabon tulee myös tutuksi tunnelmallisine kujineen ja kolisevine raitiovaunuineen. 

Portugalista jatkamme etelään, risteilyn kääntöpisteenä Kanariansaaret

Matkan yhtenä kohokohtana voi ehkä kirjaimellisesti pitää Teneriffan Teide-tulivuorta ja ympäröivää kansallispuisto, jonne teemme retken. Las Palmas saattaa olla joillekin tuttu jo vuosikymmenten takaa, mutta sen viehättävyys ei ole kadonnut mihinkään. 

Meripäivinä ehdit nauttia laivan palveluista ja monipuolisesta viihdetarjonnasta

Takaisin päin risteillessämme pysähdymme vuoristoisen vehreällä Madeiralla, jonka kasvillisuus ja kukkaloisto on hurmannut matkailijoita kautta aikojen. Espanjassa, Galician rannikolla sijaitseva La Coruña lienee monelle tuntemattomampi kohde. Tämä roomalaisaikana perustettu kaupunki on vilkas satamakaupunki, jonka menneisyydestä muistuttaa Herkuleen torni ajanlaskumme alkuajoilta. Galiciasta suuntaamme takaisin Southamptoniin.  

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h parvekehytissä, risteilyllä täysihoito sekä classic-juomapaketti, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen ja paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk. 3 190 €.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtajamme, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyn aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Risteilyn hintaan sisältyy myös Classic -juomapaketti laivalla sekä langaton netti suppeaan käyttöön. Classic -juomapakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 10$/lasi tai annos). 

Matkaohjelma

11. – 23.10.2024

A=aamiainen, P=päivällinen, TH=täysihoito

Celebrity-Apex
Helsinki – Southampton

1.–2. päivä, pe–la 11.–12.10. Perjantaina lento Helsingistä (Finnair) klo 14.05–15.10 Lontooseen, josta jatkamme bussilla Southamptoniin. Perillä majoitumme keskitason hotelliin ja syömme päivällisen. 

Lauantai-aamuna on vapaa-aikaa. Iltapäivällä nousemme Celebrity Apex -laivaan, joka lähtee merelle klo 16.00. (1xA, 1xP, TH laivaan nousun jälkeen) 

Uima-allas-kansi-Celebrity-Apex
Merellä

3. päivä, sunnuntai 13.10. Laivan kyntäessä merta kohti etelää meillä on koko päivä aikaa rentoutua ja tutustua laivan monipuolisiin palveluihin. (TH) 

Porton-kaupunki-Portugali
Porto (Matosinhos)

4. päivä, maanantai 14.10. Saavumme klo 10.00 Matosinhosiin, noin 10 kilometriä Portosta luoteeseen. Matosinhos kuuluu suur-Porton alueeseen ja sen yhdistää Porton keskustaan raitiotielinja. Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto levittäytyy idyllisen Dourojoen rannoille. Porto on kiehtova yhdistelmä historiaa ja arkkitehtuuria loisteliaine rakennuksineen ja vaikuttavine kirkkoineen. Komeat sillat yhdistävät pohjoiset ja eteläiset kaupunginosat toisiinsa. Yksi silloista on Gustave Eiffelin suunnittelema. Kaupungin sydän ja sielu on sen tunnelmallinen vanhakaupunki Ribeira satamakortteleineen. Historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Porto on antanut nimensä portviinille. 

Tutustumme Portoon puolen päivän kaupunkikierroksella. Risteily jatkuu klo 18.00. (TH) 

Perinteinen-raitiovaunu-Lissabonin-keskustassa-Portugali
Lissabon

5. päivä, tiistai 15.10. Saavumme Lissaboniin klo 8.00. Lissabon kohoaa seitsemällä kukkulalla Tajojoen varrella. Keskustaa kutsutaan nimellä Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Keskustan itäpuolista kukkulaa hallitsee 900-luvulta maurien ajoilta peräisin oleva São Jorgen linnoitus ja tätä vastapäätä länsipuolisella kukkulalla on Bairro Alto, Lissabonin iltaelämän keskus. 

Tutustumme Lissabonin keskeisiin alueisiin ja nähtävyyksiin puolipäiväretkellä. Näemme kaupungin vanhimmat korttelit ja käymme mm. Tajojoen rannalla sijaitsevalla mahtipontisella Praça do Comércio -aukiolla. Käymme myös Belémin kaupunginosassa, jossa sijaitsevat Portugalin löytöretkikauteen läheisesti liittyvät Torre de Belém -linnake ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita. Risteily jatkuu klo 18.00. (TH) 

Aurinkokansi-Celebrity-Apex
Merellä

6. päivä, keskiviikko 16.10. Risteilemme kohti etelää ja Kanariansaaria. (TH) 

Las-Canterasin-hiekkaranta-Las-Palmas-Kanarian saaret
Las Palmas, Gran Canaria

7. päivä, torstai 17.10. Saavumme klo 9.00 Las Palmasiin. Noin puolen miljoonan asukkaan Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki. Se on ollut suomalaisten perinteinen lomakohde, jonne ensimmäiset lentomatkat tehtiin jo 50-luvun lopulla. Tuolloin yhdensuuntainen lentomatka kesti 30 tuntia. Vaikka Las Palmasin suosio lomakohteena on hiipunut, tarjoaa kaupunki kuitenkin mielenkiintoista nähtävää. Kolmen kilometrin pituinen Las Canterasin hiekkaranta levittäytyy kaupungin länsikyljessä. Trianan ostoskadulla voi tehdä edullisia löytöjä tai istuskella kahvilla tunnelmaa aistimassa. Suosittu tapaamispaikka on myös Santa Catalinan puisto, joka on monien tapahtumien näyttämönä. 

Tutustumme Las Palmasiin aamupäivällä muutaman tunnin bussi- ja kävelyretkellä. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)    

Santa Cruz, Teneriffa

8. päivä, perjantai 18.10. Saavumme Teneriffan pääkaupunkiin Santa Cruziin klo 7.00. Se on saariston toiseksi suurin kaupunki yli 200 000 asukkaallaan. Teneriffan pohjoisrannalla sijaitsee suosittu lomakohde, vehreä Puerto de la Cruz. Saaren eteläpuolella on taas huomattavasti aurinkoisemmat lomakohteet kuten Los Cristianos ja Playa de las Americas. 

Tunnetuin nähtävyys on kuitenkin Teide-tulivuori, joka kohoaa lähes 4 kilometrin korkeuteen ja on Espanjan korkein huippu. Teiden kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Teemme bussiretken Teiden kansallispuistoon. Risteily jatkuu klo 16.00. (TH) 

Kasvitietteellinen-puutarha-Funchal-Madeira
Funchal, Madeira

9. päivä, lauantai 19.10. Saavumme aamulla klo 8.00 Madeiran pääkaupunkiin, reilun 100 000 asukkaan Funchaliin. Saari tunnetaan vuoristoisesta vehreydestään ja upeista vaellusreiteistään, joista monet myötäilevät kastelukanavia eli levadoja. Runsas kasvillisuus ja kukkaloiston ovat tyypillistä Madeiraa. 

Teemme bussiretken saaren pohjoispuolella sijaitsevaan Santanan pikkukaupunkiin. Se tunnetaan värikkäistä olkikattotaloistaan, joiden räystäät ulottuvat lähes maahan asti. Nykyisin niissä ei enää asuta, vaan niissä on matkamuistoputiikkeja ja käsityöpajoja. Laivamme lähtee klo 16.00. (TH) 

Sunset-bar-Celebrity-Apex
Merellä

10. päivä, sunnuntai 20.10. Risteilemme kohti Iberian niemimaan pohjoiskärkeä ja vietämme lepopäivää. (TH) 

Herkuleen-torni-La-Coruna-Galicia-Espanja
La Coruña

11. päivä, maanantai 21.10. Saavumme hieman ennen puoltapäivää Galician luoteiskärjessä sijaitsevaan La Coruñan kaupunkiin. Neljännesmiljoonan asukkaan kaupunki tunnettiin roomalaisajalla nimellä Brigantium. Siltä ajalta on peräisin myös ns. Herkuleen torni, joka on maailman vanhimpia edelleen käytössä olevia majakoita. Se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. 

Muutaman tunnin retkellä näemme majakan lisäksi kaupungin hienohiekkaiset uimarannat, historiallisen keskustan sekä kalaravintolakorttelin, jossa on tarjolla tuoreimmat merenelävät. (TH)  

Aulabaari-Celebrity-Apex.
Merellä

12. päivä, tiistai 22.10. Risteilemme takaisin kohti Southamptonia. (TH) 

lento
Southampton – Helsinki

13. päivä, keskiviikko 23.10. Saavumme Southamptoniin klo 6.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus Heathrow´n kentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 16.10–21.00. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan SEA Thermal Suite -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti.

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti)

Lisämaksu alkaen 1 190 €/henkilö.

1 190 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Southamptonista Kanariansaarille ja takaisin
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • risteilyllä classic-juomapaketti 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä
 • perusnettiyhteys laivalla
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat laivan henkilökunnalle, paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Southamptonista Kanariansaarille ja takaisin

Lisämaksu 1h parvekehytistä alk. 3 190 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Iso-Britannia ottaa viisumittomille matkustajille käyttöön pakollisen sähköisen matkustusluvan (ETA) alkuvuodesta 2024. Luvan hinta on alustavan tiedon mukaan 10 puntaa ja jokaisen tulee hankkia se henkilökohtaisesti. Luvan saa hankittua älypuhelimen ETA-sovelluksella tai täyttämällä hakemuksen netissä. Sovellusta ei toistaiseksi (joulukuu -23) ole vielä saatavana suomalaisille. Matkan hinta ei sisällä matkustuslupaa eikä mahdollisesti sen hankkimisesta aiheutuvaa kustannusta. Tiedotamme matkustusluvasta tarkemmin, kun se on otettu käyttöön.  

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Laiva kiinnittyy laituriin kaikissa risteilykohteissa.

Ryhmän minimikoko on 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.  

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksun eräpäivä on 2.8.2024.

Peruutusehdot: Matkan erikoisluonteen vuoksi siihen sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 200 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 €/henkilö
 • 60–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 30–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan kokonaishinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta
   

Matkan hinta perustuu 8.12.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia. 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).
 

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
13 päivää alk./hlö 5 790 €
 • 11.10.2024 - 23.10.2024
  alk. 5 790€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää risteilystä Southamptonista Kanariansaarille

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut pääravintolassa ja tietyissä muissa ravintoloissa sisältyvät risteilyn hintaan. Laivalla on neljä pääravintolaa (Cosmopolitan, Normandie, Cyprus ja Tuscan), joissa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää käyttämämme pääravintolan ruokalistan suomeksi. Pääravintolan lisäksi hintaan kuuluu ruokailut Eden Cafessa, Oceanview Cafessa (buffetti), AquaSpa Cafessa tai Mast Grillissä (burgereita ym). 
Laivalla on myös useita erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta, näissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Huonepalvelusta voit aina tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin.

Aterioilla voit tilata viinejä ja muita juomia lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Risteilyymme sisältyy Classic-juomapaketti (tarkemmat tiedot risteilyn juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Tällä risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi. 

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Katso myös
Kaikki Euroopan matkat
Muut risteilyt