Lund-Ruotsi-Olympia

Ruotsin matkat

Oolanti-Ruotsi-Olympia.

Ruotsin matkat, jotka sisältävät enemmän

Matka Ruotsiin on monelle suomalaiselle tuttu. Kiertomatkoja Ruotsiin on tehty harvemmin mutta nyt olemme paketoineet Etelä-Ruotsin parhaat palat ja sinulla on mahdollisuus lähteä tutustumaan naapurimaamme nähtävyyksiin suomalaisen matkanjohtajamme opastamana.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Ruotsi

Ruotsin matkat ovat lukumäärältään yksi suurimmista mitä suomalaiset tekevät. Ruotsiin on helppo matkustaa monillakin eri tavoin ja kielikin monille tuttu. Kiertomatkoja Ruotsiin tehdään kuitenkin melko vähän vaikka nähtävää maassa riittää. Lähde siis avoimin silmin ja mielin Ruotsiin, joka ei tarkoita pelkkää Tukholmaa.

Etelä-Ruotsin parhaat palat ja Kööpenhamina vie sinut Etelä-Ruotsiin. Lundin yliopistokaupunki, merellinen Karlskrona ja Wallanderin Ystad tulevat tutuiksi tällä matkalla. Öölannin kalkkikiviylängöt kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin, teemme saarelle päiväretken ja tutustumme myös Sollidenin kuninkaallisen kesälinnan puutarhaan. Ruotsin vanhin lasitehdas, Kosta Boda, ja Lessebon paperitehdas kuuluvat myös matkan ohjelmaan. Saavumme Ruotsiin Juutinrauman siltaa pitkin Kööpenhaminasta ja paluumatkalla tutustumme lyhyesti myös tähän Tanskan pääkaupunkiin.

Yleistä Ruotsista

Ruotsi on pitkä maa, nähtävää ja koettavaa riittää Lapin lumoavasta luonnosta ja tuntureista Etelä-Ruotsin lähes ainaiseen kesään. Tukholman nähtävyydet ja ostospaikat ovat monille tuttuja ja Tukholman saaristoa voi ihailla laivamatkoilla. Perhekohteena Pohjoismaiden suurin eläinpuisto Kolmården on varsinkin kesäaikaan suosittu.

Matkavalmistelut ovat Ruotsin matkalle helppoja. Säätilat ovat suunnilleen samat kuin Suomessa vaikkakin aurinkoisia päiviä on kesällä enemmän. Valuutaksi on hyvä ottaa Ruotsin kruunuja, joita saa kuitenkin helposti kaikista rahanvaihtopisteistä ja luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla. Rokotuksiakaan ei tarvita. Hyvät kävelykengät ovat tarpeelliset koska kohteissa kävellään, myös mukulakivikaduilla ja poluilla.

Viime vuosina Etelä-Ruotsin Ystadin pikkukaupunki on tullut tunnetuksi Henrik Mankelin  Wallander-dekkarisarjasta. Kaupungin keskusta on autoilta suljettu mutta kävelykierroksella pääsee sarjan maisemiin. Juutinraumaa ylittäessä saattaa monille tulla mieleen Silta-sarja. Kirjojen ja televisiosarjojen kautta on moni muukin ruotsalainen kaupunki ja kunta tullut tutuiksi.

Smoolannin maakunnassa on useita lasipajoja ja -tehtaita ja täällä on pitkät perinteet lasinvalmistuksessa. Tutustumme matkalla näistä vanhimpaan, Kosta Bodan tehtaaseen.

Öölantiin matkaamme kuusi kilometriä pitkää siltaa pitkin. Tämä Ruotsin toiseksi suurin saari on suosittu lomakohde, vakituisia asukkaita on enää noin 20 000. Tuulimyllyt, kaunis luonto ja Ruotsin hovin kesälinna Solliden ovat saaren vetonauloja. Heinäkuussa saarella vietetään perinteisesti kruununprinsessa Victorian syntympäivää.