Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Sardinian kiertomatka

Lähde tutustumaan Sardinian värikkäisiin kaupunkeihin, upeaan luontoon ja nauttimaan hyvästä ruuasta ja viineistä.

8 päivää alk. 2 690 € /hlö
Uutuus
 • 3.10.2021 - 10.10.2021 Paluulento Helsingissä maanantain puolella klo 00:50 Varaa
 • Cagliari 2 + 1 yötä
 • Bosa retki
 • Alghero 2 yötä
 • Castelsardo ja Aggius retki
 • Olbia 2 yötä
 • Barbagia ja Orgosolo retki
 • Su Nuraxi di Barumini retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Välimeren toiseksi suurin saari Sardinia tarjoaa omintakeista kulttuuria pääasiassa italialaisittain maustettuna, vaikka katalonialaisia ja arabialaisia vivahteitakin löytyy.

Cagliarissa tutustumme värikkääseen satamakaupunkiin, joka on levittäytynyt seitsemälle kukkulalle. Algheron vanhankaupungin mukulakivikujilla tunnelma on jäänyt jonnekin vuosisatojen taakse. Varjoisilla terasseilla voikin ajatuksen antaa vaeltaa menneissä vaikka kahvikupposen ääressä. Tutustumme myös hyvin harvaan asuttuun Barbagian vuoristoseutuun, jossa lampaidenhoito on edelleen merkittävä elinkeino. Orgosolon kylässä näemme kantaaottavat muraalit, joilla yleisen mielipiteen vastaisia yhteiskunnallisia päätöksiä on saatu muutetuksi. Jo paljon ennen ajanlaskumme alkua rakennetut kiviset nuraghe-tornit muistuttavat edelleen muinaisesta sivilisaatiosta. Tutustumme niistä suurimpaan, Unescon suojelemaan Baruminin nuragheen.

Sardinialainen gastronomia tulee myös tutuksi. Käsityönä puristettua oliiviöljyä leivän kera meille tarjoaa tilan ylpeä isäntä itse ja syömme myös tulella paahdettua lammasta yhdessä paimenten kanssa, pecorinon ja cannonau-viinin kera. Sardinian ylpeä oma kulttuuri on elinvoimaista ja viis veisaa nykymaailman ylikansallisista muotivirtauksista.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Cagliari
1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 12.50 Münchenin kautta (Lufthansa) Sardinian pääkaupunkiin Cagliariin, jonne saavumme klo 17.40. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Regina Margherita -hotelliin (★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen. (P)

Cagliari
2. päivä, maanantai Sardinian pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki Cagliari sijaitsee etelään avautuvan lahden rannalla. Foinikialaisten perustama Cagliari on nähnyt monien valloittajien saapumisen satamaansa. Paikallisella sardin kielellä kaupungin nimi tarkoittaa linnaa, mikä viittaa lähes tuhat vuotta vanhoihin keskustaa ympäröiviin puolustusmuureihin. Aamiaisen jälkeen tutustumme värikkääseen Cagliariin ja paikannamme tärkeimmät alueet ja nähtävyydet. Keskustan itäpuolella näemme 8 kilometriä pitkän Poetto-rannan, missä kaupunkilaiset viettävät vapaa-aikaa kesäisin. Ranta on erityisesti leijalautailijoiden suosiossa. Taempana rannasta sijaitsevilla suola-altaiden ryhmittymällä viihtyvät monet lintulajit, muun muassa vaaleanpunaiset flamingot. Monte Urpinun näköalapaikalta näemme kaupungin toisesta perspektiivistä. Arkeologisessa museossa perehdymme saaren monituhatvuotiseen menneisyyteen. Vanhan keskustan tunnelman aistimme parhaiten kapeilla kujilla kävellen. Syömme myös lounaan retkellä. Illalla on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti. (A, L)

Cagliari – Bosa – Alghero
3.–4. päivä, ti–ke Tiistaiaamuna lähdemme noin kolmen tunnin bussimatkalle kohti länsirannikolla sijaitsevaa Bosaa. Teemme kävelykierroksen pikkukaupungin vanhassa keskustassa, jossa monumentit ja aukiot vuorottelevat kapeiden kujien lomassa. Kukkulan laelta joen varrella sijaitsevaa Bosaa vartioi keskiaikainen Malaspinan linna. Bosa tunnetaan myös laadukkaasta malvasia-viinistään. Lounaan jälkeen vierailemme Sant’Andrea Priun esihistoriallisella hauta-alueella, joka oli käytössä jo paljon ennen ajanlaskumme alkua. Roomalaiset ja bysanttilaiset ottivat sen myöhemmin uusiokäyttöön ja keskiajalta peräisin olevat freskot todistavat sen toimineen myös maalaiskirkkona. Iltapäivällä saavumme Algheron kaupunkiin, jossa teemme kävelykierroksen paikantaaksemme tärkeimmät maamerkit. Rannalla sijaitseva Alghero on suosittu matkailukohde. Historiallisen katalonialaistaustansa vuoksi sitä kutsutaan myös pikku Barcelonaksi. Korallirivieraksi nimetty rannikko on saanut nimensä punakorallista, jota käytetään puolijalokivien tapaan paikallisessa koruteollisuudessa. Kierroksen jälkeen majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Catalunya-hotelliin (★★★★).

Keskiviikkoaamun kevyt retki suuntautuu oliivitilalle, missä maistamme laadukasta oliiviöljyä tyypillisen sardinialaisen leivän kera ja syömme lounaan. Iltapäivällä on vapaa-aikaa kierrellä Algherossa itsekseen tai vaihtoehtoisesti voi lähteä muutaman tunnin lisämaksulliselle veneretkelle (huom. säävaraus) Neptunuksen luolaan. Retki on kansainvälinen ja sen hinta on 40 euroa, minimi 10 henkeä. Retki on hyvä varata jo etukäteen toimistostamme saatavuuden takaamiseksi. (2xA, 2xL)

Alghero – Castelsardo – Aggius – Olbia 
5. päivä, torstai Siirrymme länsirannikolta itärannikolle Olbiaan. Matkalla pysähdymme ensin pohjoisrannikolla Castelsardon pittoreskissa kylässä. Romanttisen Castelsardon maisemaa hallitsee kristallinkirkas turkoosi lahdenpoukama ja keskiaikainen linnoitus kukkulan laella. Kävelykierroksen jälkeen jatkamme matkaa Aggiukseen korkkitammimetsien ja graniittikallioiden hallitsemassa maisemassa. Aggiuksen etnografinen museo esittelee kattavasti kulttuuria ja historiaa vuosisatojen takaa. Kivilouhimot ja mattojen kudonta ovat perinteisesti kuuluneet paikallisiin elinkeinoihin. Illansuussa majoitumme 2 yöksi sataman lähellä sijaitsevaan hyvään keskitason President-hotelliin (★★★★). Illalla on vapaa-aikaa tutustua vaikka läheisen Corso Umberto I -kävelykadun kahvila- ja ravintolatarjontaan. (A, L)

Barbagia ja Orgosolo
6. päivä, perjantai Barbagia on harvaan asuttu ja vuoristoinen alue Sardinian sisäosassa. Luonto on monin paikoin lähes koskematonta ja ilma on raikasta. Nimi Barbagia viittaa roomalaisfilosofi Ciceron kuvaukseen barbaarien maasta. Alueella onkin perinteisesti ollut maine lainsuojattomien turvapaikkana. Teemme kokopäiväretken luonnonkauniin Barbagian maisemissa ja tapaamme kukkuloiden kätköissä viihtyviä paikallisia. Kyse ei kuitenkaan ole lainsuojattomista, vaan lammaspaimenista. Liitymme heidän seuraansa lounastamaan nuotiolla paahdettua lihaa, joka on saaren perinneruokaa. Lisukkeina on tuoretta leipää, juustoa, oliiveja sekä kyytipoikana cannonau-viiniä. Aterian päätteeksi tarjolla on myrtin marjoista valmistettua mirto-likööriä tai kotipolttoista fil’e ferrua eli ”rautalankaa”. Lounaan jälkeen ajamme pieneen Orgosolon kylään, joka tunnettiin sata vuotta sitten rosvojen tukikohtana. Kävellessämme kylän kujilla voimme samalla ihailla taloja koristavia seinämaalauksia, jotka ottavat kantaa yhteiskunnallisiin tai poliittisiin aiheisiin tai ovat muuten taiteellisia olemukseltaan. Hotelliin palaamme illansuussa. (A, L)    

Olbia – Su Nuraxi di Barumini – Cagliari
7. päivä, lauantai Lähdemme aamulla takaisin kohti Cagliaria. Noin kolmen tunnin kuluttua saavumme Baruminin kylään, joka tunnetaan nuraghe-kulttuurin aikaisesta muuraamattomasta kivitornistaan. Muinainen sivilisaatio vaikutti Sardiniassa mahdollisesti jo useita tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Baruminin torni on saaren suurin sekä Unescon maailmanperintökohde. Lounaan syömme tyypillisessä maalaistalossa, jossa ruokapöytään katetaan aina Etelä-Sardinian kulloisenkin sesongin tuoreimpia antimia. Cagliarissa majoitumme jo tuttuun Regina Margherita -hotelliin (A, L)

Cagliari – Helsinki
8. päivä, sunnuntai Meillä on vielä aamupäivällä aikaa tutkia keskustan tarjontaa ja ostaa vaikka tuliaisia. Huoneet luovutamme puolenpäivän aikoihin ja syömme lounaan ennen kuljetusta kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 17.15 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme maanantain puolella klo 0.50. (A, L)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen yhteydessä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 390 e.

Lisäretki Neptunuksen luolaan 40 euroa. Retki on kansainvälinen, minimi 10 henkilöä. Suosittelemme varaamaan retken jo varauksen yhteydessä saatavuuden takaamiseksi.
Tarkista passin/henkilökortin voimassaolo jo matkaa varatessa.
Ryhmän minimikoko 15. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Matkan hinta perustuu euroon.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä