Vanhat-alukset-ja-viinitynnyrit-Porton-edustalla-Portugali-Olympia

Rakennusmestarien Säätiön kulttuuristipendimatka Portugaliin

1. – 8.10.2023
8
päivää

Portugalin matkalla tutustut pääkaupunki Lissabonin lisäksi ihastuttavaan Portoon portviineineen sekä moneen muuhun mielenkiintoiseen ja kauniiseen kaupunkiin. Maistelet myös paikallisia herkkuja ja kuulet kaihoisaa fado-musiikkia.

Kiertomatka Portugalissa
1. – 8.10.2023

Matkareitti
Amsterdam
retki
Porto
3 yötä
Braga ja Guimarães
retki
Coimbra
1 yö
Nazare ja Cascais
retki
Lissabon
3 yötä
Sintra
retki

Menomatkalla pysähdymme hetkeksi Amsterdamissa, jossa risteilemme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa kanavaverkostossa. Portossa Dourojoen rannalla sijaitsevat historialliset Ribeiran satamakorttelit ihastuttavat matkailijan silmää.  Luis I -kaarisilta johtaa vastarannalle, jossa portviinikellarissa maistelemme kaupungin nimikkoviiniä.

Bragassa näemme Bom Jesus do Monten barokkipyhäkön ja Guimarãesissa kuulemme Portugalin valtion alkutaipaleesta. Kanaaleistaan ja värikkäistä rakennuksistaan tunnettu Aveiro ja Coimbran pittoreski yliopistokaupunki tulevat meille tutuiksi. Pistäydymme myös Atlantin äärellä Nazaréssa, jossa sopivien olosuhteiden vallitessa jättiaallot vyöryvät rantaan.

Matkamme päättyy pääkaupunkiin, löytöretkeilijöiden Lissaboniin.

Tutustumme Portugalin mahtavasta menneisyydestä kertoviin nähtävyyksiin, nautimme rennosta ilmapiiristä ja perinteisen fado-musiikin kaihoisista sävelistä.

Reittimme varrella on kaikkiaan seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, joka päivä vähintäin puolihoito-ateriat, ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana Olympian suomenkielinen matkanjohtaja.

Matkan hinta ja ehdot

Stipendihakemukset: Stipendihakemukset toimitetaan Rakennusmestarien Säätiölle, joka toimittaa lähtijöiden nimet edelleen Olympia Kaukomatkatoimistolle.

Rakennusmestarien Säätiö, Fredrikinkatu 51, 00100 HELSINKI
https://www.rakennusmestariensaatio.fi/

Lisätietoja: Rakennusmestarien Säätiö, Eija Toivonen p. (09) 612 0870 eija.toivonen@rakennusmestariensaatio.fi

Matkaohjelma

1.10. – 8.10.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Vanhat-varikkaat-talot-Amsterdam-Hollanti
Helsinki – Amsterdam - Porto

1. päivä, sunnuntai 1.10 Lähtö Helsingistä (KLM) klo 10.50 Amsterdamiin, jonne saavumme klo 12.25. Meillä on noin 8 tunnin vaihtoaika Amsterdamissa, jonka hyödynnämme tutustumalla kaupunkiin kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä ja se on Unescon maailmanperintökohde. Ennen risteilyä syömme lounaan.

Matkamme jatkuu klo 20.00 (KLM) Portoon, jonne saavumme klo 22.15. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Portobay Teatro -hotelliin (★★★★). (L)

Porton-kaupunki-Portugali
Porto

2. päivä, maanantai 2.10. Aamiaisen jälkeen tutustumme Portoon. Portugalin toiseksi suurin kaupunki levittäytyy idyllisen Dourojoen rannoille. Porto on kiehtova yhdistelmä historiaa ja arkkitehtuuria loisteliaine rakennuksineen ja vaikuttavine kirkkoineen. Komeat sillat yhdistävät pohjoiset ja eteläiset kaupunginosat toisiinsa. Yksi silloista on Gustave Eiffelin suunnittelema. Kaupungin sydän ja sielu on sen tunnelmallinen vanhakaupunki Ribeira satamakortteleineen. Historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Porto on antanut nimensä portviinille. Vain Dourojoen laaksosta tulevia viinejä saa virallisesti kutsua portviineiksi. Tutustumme Portoon puolen päivän kaupunkikierroksella ja syömme lounaan. Tutustumme myös portviinikellariin Dourojoen etelärannalla Vila Nova de Gaiassa. Maistiaiset kuuluvat luonnollisesti vierailuun. Päivällinen hotellissa. (A, L, P) 

Bom-Jesus-do-Monten-barokkipyhakko-Braga-Portugali
Braga ja Guimarães

3. päivä, tiistai 3.10. Vajaan tunnin bussimatkan päässä tyylikäs Braga huokuu historiaa ja on tulvillaan viehättäviä kujia, aukioita ja upeita barokkikirkkoja. Tutustumme aamupäivällä Bragan nähtävyyksiin ja vierailemme yhdessä Portugalin vanhimmista katedraaleista. Käymme myös barokkiportaistaan ja -puutarhastaan tunnetussa Bom Jesus do Monten pyhäkössä, joka on Unescon maailmanperintökohde. 

Bragasta jatkamme naapurikaupunki Guimarãesiin (n. 30 km), jossa syömme myös lounaan. 900-luvulla perustettu Guimarães tunnetaan Portugalin valtion synnyinsijana. Kreivi Alfonso Henriques julisti täällä Portugalin itsenäiseksi ja samalla itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Tutustumme Unescon suojelemaan historialliseen keskustaan ja käymme keskiajalla rakennetussa Paço dos Duques de Bragançan palatsissa. Palaamme Portoon myöhemmin iltapäivällä. (A, L)

Coimbran-yliopistokaupunki-Portugali
Porto - Aveiro - Coimbra

4. päivä, keskiviikko 4.10. Aamulla lähdemme kohti Portugalin Venetsiaksi kutsuttua Aveiroa (n. 80 km). Kaupungin lempinimi tulee kaupunkia halkovista kanaaleista. Aveiron katujen ja kanaalien varsia reunustavat kauniit ja värikkäät keraamisten azulejo-laattojen koristamat art nouveau -talot. Teemme vajaan tunnin veneretken Aveirossa. Piipahdamme myös Atlantin rannalle Costa Novaan ihailemaan ranta-alueen karamellinvärisiä ja raidallisia taloja.

Aveirosta jatkamme noin puolessatoista tunnissa Coimbran yliopistokaupunkiin, jossa syömme lounaan. Iltapäivällä tutustumme Coimbran historialliseen osaan ja vierailemme kaupungin vanhassa yliopistossa ja sen loisteliaassa 1700-luvun barokkikirjastossa. Yliopisto on Unescon maailmanperintökohde. Majoitumme kaupungin keskustan läpi virtaavan Mondegojoen varrella sijaitsevaan ensimmäisen luokan NH Coimbra Doña Ines -hotelliin (★★★★). (A, L)

Nazaren-jylha-rannikko-Portugali
Coimbra – Nazaré – Cascais – Lissabon

5. päivä, torstai 5.10. Ajamme aamulla tunnin verran Coimbrasta Atlantin rannalle Nazaréen. Perillä pidämme tauon näköalapaikalla korkean niemimaan kärjessä. Sopivissa olosuhteissa ulapalta vyöryy jättimäisiä aaltoja, jotka rikkoutuvat mahtaviksi pärskeiksi rantakivikkoon. Nazarén aalloilla ratsastavat vain kaikkein taidokkaimmat ja uskaliaimmat surffaajat.  Matka jatkuu edelleen kohti Cascaisia, joka on suosittu ja pittoreski lomakohde vain lyhyen matkan päässä Lissabonista. Meillä on tovi vapaa-aikaa keskustassa ennen lounasta.

Iltapäivällä jatkamme Lissaboniin, jossa majoitumme ydinkeskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Mundial-hotelliin (★★★★). (A, L)

Perinteinen-raitiovaunu-Lissabonin-keskustassa-Portugali
Lissabon

6. päivä, perjantai 6.10. Lissabon kohoaa seitsemällä kukkulalla Tajojoen varrella. Keskustaa kutsutaan nimellä Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Keskustan itäpuolista kukkulaa hallitsee 900-luvulta maurien ajoilta peräisin oleva São Jorgen linnoitus ja tätä vastapäätä länsipuolisella kukkulalla on Bairro Alto, Lissabonin iltaelämän keskus.

Tutustumme Lissabonin keskeisiin alueisiin ja nähtävyyksiin kokopäiväretkellä. Näemme kaupungin vanhimmat korttelit ja käymme mm. Tajojoen rannalla sijaitsevalla mahtipontisella Praça do Comércio -aukiolla. Käymme myös Belémin kaupunginosassa, jossa sijaitsevat Portugalin löytöretkikauteen läheisesti liittyvät Torre de Belém -linnake ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita. Syömme myös lounaan retkellä. (A, L)

fado-esitys-Lissabon-Portugali
Sintra

7. päivä, lauantai 7.10. Lordi Byron kirjoitti ystävälleen pari sataa vuotta sitten: ”täytyy huomauttaa Sintran olevan kaunein kaupunki maailmassa”. Se on hyvä syy tehdä puolipäiväretki Sintraan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Maisemaa hallitsevat keskiaikainen maurien linnoitus ja Penan palatsi 1800-luvun romantiikan aikakaudelta. Jälkimmäinen muistuttaa lähinnä värikästä satulinnaa.

Syömme lounaan retkellä ja myöhemmin iltapäivällä on vapaa-aikaa Lissabonissa. Päivällisen syömme kaihoisan fadon säestyksellä. Surumielinen kansanmusiikki fado kuvastaa ihmisen ikuista rakkauden kaipuuta. (A, L, P)

lento

8. päivä, sunnuntai 8.10. Puoliltapäivin luovutamme huoneet ja syömme lounaan ennen kuljetusta kentälle. Lentomme (Finnair) lähtee klo 17.20 Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.55. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Rakennusmestarien Säätiön kulttuuristipendimatka Portugaliin
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat  
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille  
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Rakennusmestarien Säätiön kulttuuristipendimatka Portugaliin

Matkan ajankohta: 1.10. – 8.10.2023

Matkan perushinta 3 260 €/henkilö, 2h huoneessa. Lisämaksu 1h huoneesta 540 €.

Tarkista matkustusasiakirjasi (passi tai henkilökortti) voimassaolo sekä kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkalla kävellään paljon, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Hinta edellyttää 20 matkustajaa.

Stipendihakemukset ja maksut: Stipendihakemukset toimitetaan Rakennusmestarien Säätiölle postitse, sähköpostilla tai kotisivujen kautta.
Rakennusmestarien Säätiö, Fredrikinkatu 51, 00100 HELSINKI https://www.rakennusmestariensaatio.fi/

Lisätietoja: Rakennusmestarien Säätiö, Eija Toivonen p. (09) 612 0870  eija.toivonen(ät)rakennusmestariensaatio.fi

Stipendiaattien matkan Olympia Kaukomatkatoimisto laskuttaa suoraan Rakennusmestarien Säätiöltä.
Stipendiaattien seuralaisille matka laskutetaan suoraan matkustajalta. Ennakkomaksu (550 €) laskutetaan seuralaiselta Rakennusmestarien Säätiön toimitettua lähtijöiden nimilistan Olympialle. Loppulaskun eräpäivä 4.8.2023.
Ilmoittautuneille lähetetään noin kuukautta ennen matkaa toimintaohjeet, jossa on tietoa matkalle valmistautumisesta.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan normaalista poikkeavia peruutusehtoja.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 11.8.2023, pidätetään 250 €/henkilö
 • viimeistään 25.8.2023, pidätetään 550 €/henkilö 
 • viimeistään 8.9.2023, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • viimeistään 21.9.2023, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 22.9.2023 tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.