Jurmala-ranta-Latvia-Olympia

Latvian matkat

Riikasta Jūrmalan rannalle
Riian-kauniit-vanhat-talot-Latvia

Latvian matkat, jotka sisältävät enemmän

Pienikokoinen Latvia yllättää monipuolisuudellaan. Matka Latviaan vie sinut historialliseen ja kauniiseen Riikaan mutta myös Jūrmalan kylpyläkaupunkiin ja hienoille hiekkarannoille. Olympian Latvian matkoilla on aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Latvia

Lähellä sijaitseva Latvia on helposti saavutettavissa oleva matkakohde. Suorat lennot Riikaan ja toisaalta Via Baltica -reitti  Viron kautta ovat avanneet tämän aiemmin tuntemattomaksi jääneen pienen maan upeat matkakohteet. 

Yleistä Latviasta

Itämeren rannalla sijaitseva Latvia itsenäistyi 1991, yhdessä naapurimaidensa Viron ja Liettuan kanssa. Jo ennen Neuvostoliiton aikaa Latvian alue, Liivinmaa ja Kuurinmaa, oli vaihtelevasti niin Puolan, Ruotsin kuin Saksankin vallan alla. Latvia oli kuitenkin itsenäinen vuodesta 1918 vuoteen 1940. Latvian kulttuuriin maan sijainti lännen ja idän välissä on jättänyt jälkensä. 

Latvia liittyi Euroopan Unioniin vuonna 2004. Valuuttana maassa on euro ja hintataso on edullinen. Riiasta löytyy paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita. Latvian virallinen kieli on latvia.

Riika on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan, vanhakaupunki on Unescon maailmanperintölistalla yhtenä parhaiten säilyneistä jugend-tyylin kaupungeista. Riiasta löytyy myös useita upeita kirkkoja ja mm Mustapäiden talo, josta joulukuusi-perinteen sanotaan saaneen alkunsa. Latvian yliopisto, jossa nykyisin myös monet suomalaiset opiskelevat, sijaitsee myös Riiassa.

Pääkaupungista Riiasta runsaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Jūrmala. Täällä on noin 25 kilometriä valkoista, hienoa hiekkarantaa sekä kylpylöitä. Kylpylöistä löytyy esim turve- ja järvimutahoitoja tavallisempien spa-hoitojen lisäksi. Hotelleissa ja kaupungilla on myös hyvät ostos- ja ruokailumahdollisuudet.