Linnoja-Banska-Stiavnica-Slovakia-Olympia

Maanomistajain liiton matka Slovakiaan

4
päivää
alk. 1 740 €/hlö

 

Lähde mukaan Maanomistajain liitto ry:n matkalle Slovakiaan. 

Maanomistajien liitto logo
Matkareitti
Banská Bystrica
3 yötä
Zvolen ja Hriňová
retki
Banska Stiavnica ja Wisent Park
retki
LignoSilva ja Isokma
retki

Huom! liiton jäsenille matkan hinta 1 540 €/henkilö (2h huoneessa). Kts lisätiedot matkan ehdot -kohdasta.

Neljässä päivässä näemme ja koemme monta mielenkiintoista kohdetta. Ohjelmaan sisältyy mm. käynti Zvolenin metsäkeskuksessa ja tapaaminen paikallisen metsäyhtiön edustajan kanssa sekä tutustuminen perheyrityksenä toimivaan maatilaan, jossa kasvatetaan hevosia ja tuotetaan maatilamatkailupalveluita. Käymme katsomassa myös visenttejä, Euroopan biisoneita. 

Majoitumme koko matkan ajan Slovakian keskiosassa, Hron-joen laaksossa sijaitsevassa Banská Bystrican kaupungissa. Suorat lennot Budapestiin ja takaisin.

Matkalle ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet mutta Maanomistajien liiton jäsenenä saat matkan erikoishintaan.

Matkalla on mukana edustaja Maanomistajain liitosta sekä perillä Slovakiassa suomenkielinen paikallisopas.

Matkaohjelma

4. - 7.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, LP= lounaspaketti, P=päivällinen 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. 

Kaupunkikuvaa-Banska-Bystrica-Slovakia
Helsinki – Budapest – Zvolen– Banská Bystrica

1. päivä, perjantai 4.10. Finnairin lento Helsinki-Vantaalta kohti Budapestiä lähtee klo 10.00 ja perille saavumme paikallista aikaa klo 11.20. Lentokentällä meitä on vastassa paikallinen suomenkielinen opas, nousemme bussiin ja suuntaamme kohti Slovakiaa.  

Bussissa on jokaiselle kevyt ”lounaspaketti”. Iltapäivällä vierailemme Zvolenin kansallisessa metsäkeskuksessa, jossa toiminnan esittely sekä mahdollisuus keskusteluun. 

Matka jatkuu Banská Bystricaan, jossa majoittuminen Narodny Dom -hotelliin (★★★). Illalla nautimme yhteisen päivällisen kaupungin sydämessä. (LP, P)

Maaseutua-Hrinova-Slovakia
Banská Bystrica – Zvolen – Hriňová - Banská Bystrica

2. päivä, lauantai 5.10. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Zvolenia.

Ensimmäisenä ohjelmassa on ”metsäretki” Zvolenin lähellä sijaitsevaan metsään yhdessä Zvolenin metsäyhtiön edustajan kanssa. Saamme informaatiota metsänhoidosta ja -käytöstä Slovakiassa ja keskustelemme myös metsästyksestä sekä Slovakian lainsäädännöstä liittyen metsästykseen. Lounaan nautimme paikallisessa ”metsämökissä”.

Lounaan jälkeen siirrymme Hriňováan, jossa ohjelmassa on vierailu paikallisella sahalla. Noin 8300 m² halli jakautuu sahaukseen sekä puulavojen ja – konttien valmistukseen. Sahalla myös kuivatetaan puutavaraa.

Myöhään iltapäivällä palaamme hotelliin ja ilta on vapaata aikaa. (A, L)

Biisoni-Wisent-Park-Topolciankyssa-Slovakia
Banská Bystrica – Banska Stiavnica - Topolcianky – Banská Bystrica

3. päivä, sunnuntai 6.10. Aamiaisen jälkeen matkaamme Banska Stiavnican kaupunkiin ja teemme pienen kävelykierroksen tässä keskiaikaisessa kaupungissa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Lounaan jälkeen iltapäivällä tutustumme Wisent Parkiin Topolciankyssa. Slovakiassa on vain yksi paikka, piilossa kauniissa tammimetsässä, jossa voi nähdä Euroopan suurimman nisäkkään, Euroopan biisonin, joka on Pohjois-Amerikan puhvelin ”lähisukulainen”. Tämä massiivinen eläin oli aikoinaan luonnollinen osa Euroopan metsiä, ja sitä tavattiin vapaana vielä 1800-luvulla. Puisto perustettiin 1958 ja sen tarkoituksena on edistää lajin pelastamista.

Illaksi palaamme hotelliin ja ilta on vapaata aikaa. (A, L)

Isokman-perheyritys-Slovakia
Banská Bystrica – Zvolen – Budapest - Helsinki

4. päivä, maanantai 7.10. Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet, pakkaamme matkatavarat bussiin ja lähdemme kohti viimeisen matkapäivän ohjelmaa.

Päivän ensimmäinen vierailu on LignoSilvan metsä- ja puunjalostuskompleksiin Zvolen Strazessa. Keskus keskittyy puutuotannon, sahan, sellun ja paperin jalostuksen, puunkäytön sekä metsä- ja puusektorin digitalisaation tutkimukseen. Keskuksen lippulaiva on 3D-TT skannauslinjasto, joka toimii työkaluna Slovakian kilpailukyvyn lisäämiseen puualalla.

Täältä on vain pieni siirtymä Isokman yhtiöön. Isokman on perheyritys, ainutlaatuinen maatila, jossa on hevoskasvatusta, kunnostettuja navettoja ja muita rakennuksia sekä maatilamatkailua. Kaikki tilan rakennukset on kunnostettuja ja tila on noin 260 hehtaarin kokoinen. Keskustelua maataloudsta ja erilaisista tukimuodoista sekä maatalouden vaihtoehdoista Slovakiassa.

Tilalta saamme mukaan lounaspaketin, joka nautitaan bussissa matkalla Budapestin lentokentälle.

Finnairin suora lento lähtee klo 18.55 ja Helsinkiin saavumme klo 22.15. 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Maanomistajain liiton matka Slovakiaan
 • matkaohjelman mukaiset reittilennot turistiluokassa
 • lento- ja turistiverot
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa  
 • ohjelmassa mainitut ruokailut (ei ruokajuomia lounailla/illallisilla)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit, palvelupalkkiot, sisäänpääsymaksut
 • suomenkielinen paikallisopas (ei Olympian matkajohtajaa)
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Maanomistajain liiton matka Slovakiaan

Matkan hinta on 1 740 €/henkilö, liiton jäsenille 1 540 €/henkilö (2h huoneessa)
Lisämaksu 1h huoneesta 120 €.

HUOM! Matkaa varatessa laskulla kaikilla matkan normaali hinta ja ennakkomaksu on kaikille sama (350 €). 
Kun matkan toteutuminen vahvistuu, Maanomistajain liitto tarkistaa ilmoittautuneiden jäsenyydet. Liiton hyväksymisen jälkeen lähetämme jäsenille uuden loppulaskun, jossa on huomioitu jäsenalennus.

Tämä matka on suunniteltu erikoisryhmälle mutta matkalle voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Matkan toteutuminen ja hinnoittelu edellyttävät vähintään 20 matkustajaa yhtenäisin järjestelyin. Mikäli lähtijämäärä jää alle 20 matkustajan, matkan hinta tarkistetaan vastaamaan ko. lähtijämäärää tai Olympia pidättää oikeuden perua koko matkan. Minimimatkustajamäärä matkan toteuttamiseksi on 10 matkustajaa. 

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi. Muista ottaa passi/henkilökortti myös matkalle mukaan.

Osa matkakohteista ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 350 € varauksen yhteydessä. Loppumaksu erääntyy 31.7.2024.

Peruutusehdot: Matkan luonteen vuoksi siihen sovelletaan normaalista poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 31.7.2024, pidätetään peruutuskuluina ennakkomaksu
 • 1.8. – 29.8.2024, pidätetään peruutuskuluina 50 %  matkan hinnasta
 • 30.8.2024 tai sen jälkeen, pidätetään peruutuskuluina 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan yllä mainittuja erityisehtoja ja muilta osin Olympian Matkaehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
4 päivää alk./hlö 1 740 €
 • 4.10.2024 - 7.10.2024
  alk. 1 740€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.