Kievin-kaunis-kaupunki-Ukraina-Olympia

Ukrainan matkat

- suuntana Kiova ja Tšernobyl
Historiallinen keskusta toreineen Kiova

Ukrainan matkat, joilla näet enemmän

Ukrainan matkalla pääkohteenamme on pääkaupunki Kiova. Täältä kullattujen kupolien ja vihreiden puistojen kaupungista teemme retken Tšernobyliin ja Prypjatin aavekaupunkiin. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Toistaiseksi emme järjestä matkoja Ukrainaan.

Matkakohteena Ukraina

Harvinaisempi matkakohde, varsinkin viime vuosina, mutta harvalukuiset kävijät ovat olleet ihastuksissaan. Pääkaupunki Kiova on yksi Euroopan alueen suurimmista metropoleista. Kaupungista löytyy upeaa arkkitehtuuria, vehreitä puistoja ja länsimaistakin tunnelmaa. Ja tietysti laulustakin kuuluisa Dnepr.

Kiovan lisäksi teemme matkallamme päiväretken suljetulle Tsernobylin alueelle ja käymme hylätyssä Prypjatin aavekaupungissa. Tämä kaupunki tyhjennettiin asukkaista ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen pikavauhdilla.

Yleistä Ukrainasta

Ukraina on pinta-alaltaan suurin, kokonaan Euroopassa sijaitseva maa. Aiemmin maa kuului kokonaan Neuvostoliitolle mutta itsenäistyi 1991. "Oranssi vallankumous" alkoi vuoden 2004 presidentinvaaleissa ilmenneiden epäselvyyksien seurauksena. Seuraavien vuosien aikana Ukrainan hallinnossa nähtiin usein muutoksia, hallituksen kaatumisia ja vaikeuksia uuden hallituksen kokoamisessa. Syksyllä 2008 maa ajautui pahaan talouskriisiin ja valuutan arvo romahti nopeasti yli 20 %. Vuoden 2014 vallankumousta edelsi kuukausien mielenosoitukset kaikkialla Ukrainassa. Vallankumouksen vastatoimena Venäjä miehitti Krimin.

Ukraina, ja varsinkin Tsernobyl, muistetaan huhtikuun lopussa vuonna 1986 tapahtuneesta ydinonnettomuudesta. Ympäröiviltä alueilta evakuoitiin kymmeniätuhansia ihmisiä ja mm Prypjatin kaupunki tyhjennettiin kokonaan. Alueelle ei koskaan tulla enää rakentamaan eikä siellä tulla asumaan mutta nykyään alueella voi turvalliseseti jo vierailla.

Tutustu Irmeli Revon blogikirjoitukseen Kiovasta