Trakain-keskiaikainen-linna-Liettua-Olympia

Liettuan matkat

Vilna, Kaunas sekä Kuurinkynnään upeat hiekkadyynit
Palangan-ranta-ja-auringonlasku-Liettua

Liettuan matkat, jotka sisältävät enemmän

Lähde tutustumaan Liettuaan, ehkä suomalaisille vähemmän tunnettuun Baltian maahan. Barokkityylisen Vilnan lisäksi maassa on paljon historiallisia rakennuksia ja upea luonto järvi- ja merialueineen. Matkoillamme aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Liettua

Baltian maista eteläisin, Liettua, on jäänyt monille vielä tuntemattomaksi matkakohteeksi. Nähtävää Liettuassa kuitenkin on vaikka useammallekin matkalle. Pääkaupunki Vilnan barokkityyliset rakennukset vanhankaupungin mukulakivikatujen varsilla, edullinen hintataso, hyvät ravintolat ja kahvilat sekä ostosmahdollisuudet houkuttelevat kaupunkimatkalle. Matkalla kannattaa lähteä myös muualle Liettuaan, löydät vanhat hansakaupungit ja neuvostoajan historiaa, meripihkaa ja Kuurinkynnään hiekkadyynit.

Liettuan kiertomatkalle olemme koonneet viikon matkalle kaikki parhaat palat. Matka alkaa Vilnasta, johon tutustumme kävelykierroksella. Liettuan suuriruhtinaskunnan aikainen pääkaupunki Trakai ja hansakaupunki Kaunas ovat seuraavina kohteinamme. Matkalla Itämeren rannalle Palangaan käymme katsomassa yhtä Liettuan erikoisuutta, Ristkikukkulaa. Käymme myös Kuurinkynnään kansallispuistossa, joka sijaitsee kapealla kannaksella meren ja laguunin välissä. Euroopan korkeimmat hiekkadyynit ja pinjametsiköt tekevät Kuurinkynnäästä poikkeuksellisen upean luontokohteen.

Yleistä Liettuasta

Liettua on pinta-alaltaan pieni, mutta keskiajalla Liettuan suuriruhtinaskunta oli Euroopan suurimpia valtiota ulottuen Itämereltä Mustallemerelle. 

Itsenäiseksi Liettuan tasavalta julistautui jo keväällä 1990, hieman ennen Latviaa ja Viroa. Vielä tammikuussa 1991 Neuvostoliitto pyrki tukahduttamaan itsenäisyyspyrkimykset ja valtasi mm Vilnan televisiokeskuksen mutta lopulta syyskuussa 1991 myös Venäjä tunnusti Liettuan itsenäisyyden. Liettua oli itsenäinen jo aiemmin, maailmansotien välisen ajan mutta Neuvostoliitto miehitti kaikki kolme Baltian maata 1940.

Liettua liittyi Euroopan Unioniin vuonna 2004 ja vuoden 2015 alusta Liettuan valuuttana on ollut euro. Myös Liettualla on oma virallinen kielensä, liettua. Liettuan suurin uskonto on roomalaiskatolilaisuus.

Kuurinkynnäs on alue, jonka Liettua jakaa edelleen Venäjän kanssa. Tämän kapean niemimaan pohjoisosa on Liettuan, eteläosa Venäjän Kaliningradin aluetta. Korkeat hiekkadyynit ja metsiköt muodostavat ainutlaatuisen luontokokonaisuuden, joka on niin matkailijoiden kuin muuttolintujenkin levähdyspaikka.