Nyhavn-Koopenhamina-Tanska-Olympia

Tanskan matkat

Hyggeä ja hyvää mieltä
Skagenin-ranta-Tanskassa

Tanskan matkat, jotka sisältävät enemmän

Tanska on lähimatkakohteena todellinen pikkujättiläinen. Kööpenhaminan lisäksi nähtävää riittää muuallakin ja olemme nyt yhdistäneet kiertomatkalle parhaita kohteita kuten Aarhusin, Odensen ja Skagenin. Lähde tutustumaan Tanskaan suomalaisen matkanjohtajamme mukana.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,5.

Matkakohteena Tanska

Tanskan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan lentää vajaassa kahdessa tunnissa. Kööpenhaminassa on helppo liikkua ja sekä nähtävyyksiä että ravintoloita ja kahviloita löytyy jokaiseen makuun. Tanskan matkalla koet maan kotoisen mutta samalla kansainvälisen tunnelman, näet tanskalaisen designin käytännön estetiikkaa, voit istahtaa katukahvilaan ja aistia Skagenin taiteilijoita inspiroineen valon.

Tanskan kiertomatkalla tutustut Kööpenhaminan lisäksi yliopistokaupunki Aarhusiin ja historiallinen Odenseen. Teemme myös retken Pohjanmeren rannikolle Skageniin. Tanskassa välimatkat tehdään junalla tai bussilla, etäisyydet eivät tässä saarista koostuvassa maassa ole pitkiä. Saarelta toiselle kuljetaan näyttävien siltojen yli, mm Fyniltä Jyllantiin Ison-Beltin siltaa pitkin, lähes 7 km.

Yleistä Tanskasta

Matkavalmistelut Tanskan matkalle ovat helppoja. Säätilat ovat suunnilleen samat kuin Suomessa vaikkakin ehkä aurinkoisempaa, lämpötilat n +15-20 C. Tuulelta suojaava takki on hyvä olla mukana, matkalla liikutaan kuitenkin rannikolla ja saarilla joten merituuli voi olla viileä. Valuutaksi on hyvä ottaa Tanskan kruunuja, joita saa kuitenkin helposti kaikista rahanvaihtopisteistä ja luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa. Rokotuksia ei tarvita. Hyvät kävelykengät ovat tarpeelliset koska kohteissa kävellään.

Pohjoismaista Tanska on eteläisin, pinta-alaltaan pienin mutta asukastiheydeltään suurin. Asukkaita on noin 5,5 miljoonaa, heistä noin 1,6 miljoonaa asuu pääkaupunki Kööpenhaminan alueella. Tanskan kieli muistuttaa paljon ruotsia mutta matkailija tulee yleensä ymmärretyksi paremmin englannilla.

Tanskasta lähtöisin oleva "hygge" tai "hyggeily" on noussut viime aikoina kovasti pinnalle. Hyggeily tarkoittaa lämmintä, mukavaa ja rentoa oleilua kotona tai vaikka mökillä. Tanskassa hygge tarkoittaa lisäksi usein arkista hyvää oloa, yhteenkuuluvuutta, hyvinvointia ja seesteistä mielialaa. Tanskalaiset ovatkin hyggen ansiosta aivan kärkitiloilla kun verrataan kansalaisten onnellisuutta, heti suomalaisten jälkeen toisena!

Tanskassa ei ole vuoria eikä paljon kukkuloitakaan. Pyöräily on hyvin suosittu tapa liikkua kaupungeissa ja tämä on otettu hyvin huomioon kaupunkisuunnittelusssa, pyöräteitä löytyy aivan Kööpenhaminan keskustastakin.

Matkakohteena Tanska on tullut monille tutuksi Kööpenhaminasta ja tietysti Legolandista. Tanskasta löytyykin tekemistä moneen makuun.