Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin

Tutustu pyöräillen Tšekin pikkukaupunkeihin, vehreään luontoon ja historiallisiin linnoihin ja ihastu Prahan ja Dresdenin nähtävyyksiin

7 päivää alk. 1 690 € /hlö
 • 28.8.2021 - 3.9.2021 Varaa
 • 25.9.2021 - 1.10.2021 Varaa
 • Praha 1 yö
 • Mělník retki
 • Chateau Liblice 1 yö
 • Litoměřice 1 yö
 • Děčín 1 yö
 • Bad Schandau 1 yö
 • Dresden 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1,5/5 helppo

Pyöräilymatkamme vie meidät Prahasta Vltava- ja Elbejokia mukaillen läpi idyllisten pikkukaupunkien Saksan Dresdeniin saakka. Matkan alussa tutustumme kauniiseen Tšekin pääkaupunkiin, Prahaan. Täällä nousemme pyörän selkään ja aloitamme pyöräilyn pääasiassa hyvin hoidetuilla reiteillä. Pyöräilymatka antaa hyvän kokonaiskuvan Keski-Euroopan luonnosta ja kulttuurista. Reilun 200 kilometrin mittaisella reitillämme näemme vehreää luontoa, historiallisia linnoja, kauniita puutarhoja ja renessanssin arkkitehtuuria. Pääsemme jopa viettämään yön linnassa. Tutuksi tulevat myös viinialueet sekä Tšekin keskivuoriston alueen uinuvat tulivuoret. Teemme patikkaretken luonnon muodostamalle kallioiselle kaarisillalle, joka on nimetty Unescon maailmanperintölistalle.

Pyöräilymatkamme loppupuolella saavumme Saksaan. On mielenkiintoista seurata rajakylien elämää ja tehdä havaintoja maiden eroista. Dresdenin kaupungin keskusta on rakennettu suurelta osin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen. Tämän päivän Dresdenissä tätä historiaa on vaikea uskoa todeksi – niin upeaksi kaupunki on jälleen rakennettu.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Praha
1. päivä, lauantai

Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.40 Prahaan, jonne saavumme klo 10.50. Majoitumme kaupungin pohjoispuolelle keskitason DAP-hotelliin ja syömme lounaan. Iltapäivällä tutustumme kaupungin keskustaan kävelykierroksella. Ilta on vapaa. (L)

Praha – Mělník – Liblice
2. päivä, sunnuntai (pyöräilyä 56 km)

Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Vltavajoen rantaan, jota mukaillen päivän reittimme kulkee. Ohitamme Prahan eläintarhan, kuohuvan koskimelontapaikan, kauniita linnoja ja paikallisia lomamökkejä. Klecanyn kylästä aloitamme jyrkän, n. 1,5 km pituisen nousun. Nousun jälkeen pyöräilemme läpi peltojen ja laskettelemme takaisin joen rantaan. Pidämme lounastauon (omakustanteinen) Nelahozevesissa. Hořinissa saamme ihailla alueen 1800-luvun maamerkiksi muodostunutta vesisulkua. Joenylitysten päätteeksi saavumme historialliseen Mělníkin kaupunkiin, joka sijaitsee Tšekin viinialueen keskellä, Vltava- ja Elbejokien risteyksessä. Majoitumme ensimmäisen luokan Chateau Liblice -linnahotelliin. (A, P)

Mělník – Litoměřice
3. päivä, maanantai (pyöräilyä 54 km)

Päivän pyöräreittimme vie meidät läpi Tšekin hedelmällisimmän maa-alueen, jota kutsutaan myös Tšekin puutarhaksi. Ohitamme suuren soutustadionin, jossa pidämme lyhyen tauon. Humalaviljelysten halki saavumme takaisin Elbejoen rantaan ja Roudnicen kaupunkiin. Täällä vanhassa pikkukaupungissa on mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas. Reittimme jatkuu Terezíniin, joka on tunnettu vaikuttavasta 1700-luvun linnakkeestaan, mutta myös synkemmästä historiastaan saksalaisten toisen maailmansodan aikaisena keskitysleirinä. Tutustumme kaupungin historiaan ja vierailemme yhdessä monista museoista. Jatkamme pyöräillen vielä muutaman kilometrin ja majoitumme viehättävässä Litoměřicen pikkukaupungissa sijaitsevaan keskitason Apollon-hotelliin. (A, P)

Litoměřice – Děčín
4. päivä, tiistai (pyöräilyä 54 km)
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään Tšekin keskivuoriston alueelle. Vulkaanisen vuoriston terävähuippuiset maisemat reunustavat reittiämme Elbejoen varrella. Vuosisatojen aikana vuorten huiput ovat houkutelleet linnojen rakentamiseen. Käytämme vanhaa kauppareittiä, joka aikoinaan yhdisti Tšekin ja Saksin kuningaskunnat. Reittimme varrella näemme viiniviljelmiä, linnoja, purjeveneitä ja Elben tulvaportteja. Poikkeamme joen varresta hieman sisämaahan, joka tuo tullessaan pienen nousun. Nousu on lyhyt, mutta jyrkkä. Usti nad Lebenin kaupungin yllä sijaitsevat majesteettiset Střekovin linnan rauniot. Pidämme omakustanteisen lounastauon kaupungin rantaravintolassa. Jatkamme pyöräillen joen rantaa. Päivän päätteeksi saavumme Děčíniin, jossa majoitumme keskitason Česká Koruna -hotelliin. (A, P)

Děčín – Bad Schandau
5. päivä, keskiviikko (pyöräilyä 32 km ja patikointia n. 5 km)

Tänään pyöräilemme Bad Shandauhun, Saksaan. Reitin varrella on vaikuttavia hiekkakivestä muodostuneita kallioita ja kalliopilareita. Aamupäivällä ylitämme jo Tšekin ja Saksan rajan, mutta ylittäessämme Elbejoen, palaamme takaisin Tšekin puolelle Hřenskoon, jossa teemme muutaman tunnin patikkaretken. Metsäpolku vie meidät Keski-Euroopan suurimmalle luonnon muodostamalle kallioiselle kaarisillalle. Näköalapaikalta voimme ihailla kaarisiltaa, metsäistä maisemaa sekä sammuneiden tulivuorien teräviä huippuja. Iltapäivällä pyöräilemme jälleen Saksan puolelle ja saavumme Bad Schandauhun. Majoitumme kaupungin keskustan vastarannalla sijaitsevaan keskitason Erbgericht-hotelliin. (Huom! Syyskuun matkalla majoitus hyvään keskitason kaupungin keskustassa sijaitsevaan Parkhotel Bad Schandauhin.) (A, P)   

Bad Schandau – Dresden
6. päivä, torstai (pyöräilyä 46 km)

Päivän pyöräreitti alkaa Elbejoen rannasta. Königsteinin kaupungin ympäristössä saamme ihailla korkeilla jokitörmillä kohoavia upeita linnoja. Nämä maisemat ovat myös osa Unescon maailmanperintöä. Reittimme kulkee ”läpipääsemättömän Königsteinin metsän” halki. Saamme nauttia idyllisestä maalaismaisemasta. Pirnassa pidämme lounastauon (omakustanteinen). Pirnan jälkeen ylitämme Elben ja jatkamme matkaa läpi pienten kylien aina Dresdeniin saakka. Iltapäivällä saavumme vilkkaaseen, mutta viehättävään Dresdenin kaupunkiin. Majoitumme keskustan tuntumaan tunnelmalliseen, hyvään keskitason Romantik Hotel Bülow Residenz –hotelliin. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Dresden – Helsinki
7. päivä, perjantai  Aamupäivällä on bussikuljetus takaisin Tšekkiin ja Prahan lentokentälle. Matkalla pysähdymme lounaalle Usti nad Lebenissä. Suora paluulento Helsinkiin (Finnair) on klo 19.30–22.35. (A, L)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 e.

Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 euroa.
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 45–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 580 e/henkilö
 • 14–5 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 980 e/henkilö
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräilemme hyväkuntoisilla pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta matkan varrella on myös muutama ylämäki. Ohjatut pyöräilyreitit sopivat kaikille pyöräilyä harrastaville.
Pyörät ovat 24-vaihteisia city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut ja pyörälaukku. Tälle matkalle on myös mahdollisuus saada sähköpyörä (lisämaksu 115 e) tai jalkajarrullinen pyörä (lisämaksu 15 e). Ilmoita pituutesi jo matkaa varatessasi.

Matkalle valmistautumisesta ja esim. matkavarusteista voit lukea lisää tästä tietopaketista

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit olla kiinnostunut myös näistä