Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Matka Japanin kulttuuriin

Tutustu Japanin kulttuuriin ja japanilaiseen keittiöön, matkusta luotijunalla ja nauti kylpylähotellista. Syksyinen Japani on upea elämys.

12 päivää alk. 5 790 € /hlö
Uutuus
 • 23.10.2021 - 4.11.2021 Varaa
 • Fukuoka 2 yötä
 • Kurokawa 1 yö
 • Beppu retki
 • Shimonoseki 1 yö
 • Hiroshima 2 yötä
 • Kioto 2 yötä
 • Hakone retki
 • Tokio 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Tällä matkalla nautit ”omotenashista” eli japanilaisesta vieraanvaraisuudesta, sakemaistiaisista, lumoavan kauniista ruoka-annoksista ja nopeista luotijunamatkoista. Tutustut paikallisiin kädentaitoihin, arkielämään maanviljelijäperheen kotona, tapoihin ja perinteisiin. Japani on kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa – ikivanhat traditiot elävät rinta rinnan huipputeknologian kanssa.

Kyushun saarella on kauniiden maisemien lisäksi historiallisia kyliä, linnoituskaupunkeja sekä kuumia lähteitä. Tutustumme omakohtaisesti japanilaiseen kylpyläkulttuuriin Kurokawassa ja käymme myös yhdessä maan tunnetuimmista kylpyläkaupungeista, Beppussa. Hiroshimassa toinen maailmansota ja unelma Aasian herruudesta loppui Japanin osalta äänettömän salaman leimahdukseen.  Keisarillisen Kioton kujien kätköissä iltaisin töihinsä kiirehtivät geishat ovat puolestaan edelleen osa modernia yhteiskuntaa. Tokio on suuruudestaan huolimatta inhimillinen vierailukohde, jonka jokaisella kaupunginosalla on oma luonteensa ja ominaispiirteensä.

Matka Japaniin on myös matka japanilaiseen keittiöön, missä vuodenajoilla on tärkeä merkitys niin käytettäviin raaka-aineisiin kuin ruokailussa käytettäviin astiastoihin. Syksyinen Japani on upea elämys.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.25 suoralla lennolla Osakaan.

Osaka – Fukuoka
2. päivä, sunnuntai
Aamulla klo 8.55  saavumme Osakaan. Matkalla lentokentältä luotijuna-asemalle teemme bussilla lyhyen tutustumiskierroksen Osakan keskustassa. Kierroksen aikana syömme myös lounaan ennen kuin nousemme junaan. Luotijuna vie meidät (2,5 tuntia) Fukuokaan, Kyushun saaren pääkaupunkiin. Fukuoka on 1,5 miljoonan asukkaan moderni satamakaupunki. Edo-kaudella (1603–1867) nykyisen Fukuokan alueella oli Nakagawajoen erottamana kaksi erillistä kaupunkia: itse Fukuokassa asui paikallishallitsija muurien ympäröimässä linnassaan ja joen vastarannalla Hakatassa kauppiaat ja käsityöläiset. Nimet ovat vieläkin käytössä. Myöhään Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Miyako Hakata -hotelliin (★★★★). Hotellivieraat voivat halutessaan rentoutua ylimmän kerroksen lämpimissä kylpyaltaissa. (L)

Fukuoka – Okawachiyama, Imari ja Katsuran linna
3. päivä, maanantai Kokopäiväretkemme vie meidät Fukuokan naapurissa sijaitsevan Sagan maakunnan kyliin ja pikkukaupunkeihin. Imarin ja Aritan kaupunkien lähistöltä löytyi 1600-luvulla kaoliinisavea. Sotaretkien mukana Koreasta saapuneet mestarit aloittivatkin seudulla posliinin valmistuksen. Japani eli 1600-luvulla muusta maailmasta eristyksissä, mutta Imarin satamakaupunki tarjosi ikkunan ulkomaailmaan. Posliiniesineitä valmistettiin Aritassa sekä Okawachiyaman vuoristokylässä. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Okawachiyama. Kylän kapeilla kujilla kulkiessasi voit poiketa tutkimaan monenlaisia posliiniesineitä pieniin työpajoihin. Imarin keskustassa sijaitsevat kauppahuoneet kertovat menneistä ajoista. Karatsussa vierailemme 1600-luvun alussa rakennetussa ”tanssivan haikaran” linnassa. Linna on sittemmin entisöity ja nykyään vierailijaa odottaa pienen museon lisäksi hieno näköala linnan ylimmästä kerroksesta. Tervetulopäivällisen nautimme paikallisessa izakaya-ravintolassa (A, L, P)

Fukuoka – Yame – Kurokawan kylpyläkylä
4. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen jätämme kaupungin vilinän taaksemme ja suuntaamme etelään, noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Yamen alueelle. Pysähdymme pieneen sakepanimoon maistelemaan paikallista sakea. Matkamme jatkuu kaunista vuoristoreittiä (n. 2 t) Kurokawan kylpyläkylään, jossa majoitumme Miyama Sansou -kylpylähotelliin. Rauhallisessa ympäristössä sijaitseva hotellimme yhdistää perinteisen japanilaisen kylpyläkulttuurin länsimaisiin mukavuuksiin. Erillisissä, sopivan etäisyyden päässä toisistaan olevissa japanilaiseen tyyliin rakennetuissa paritaloissa olevissa tilavissa huoneissa nukut mukavasti vuoteessa, voit kylpeä kaikessa rauhassa omassa kylpyaltaassasi tai vaihtoehtoisesti majapaikkamme oman kylpytalon lämpimissä altaissa. Pimeyden laskeuduttua nautimme kauden parhaista antimista kaiseki -päivällisellä. (A, P)

Kurokawa – Yufuin – Beppu – Shimonoseki
5. päivä, keskiviikko Aamulla on vielä aikaa nauttia lämpimistä kylvyistä. Ennen puoltapäivää jatkamme vuoristoreittiä (n. 1 t) Yufuiniin. Yufuinin pääkadun pienissä putiikeissa on myytävänä paikallisia herkkuja; suosituin paikallinen ”katuruoka” on uppopaistettu kroketti. Ehkäpä istahdat hetkiseksi dorayaki-pannukakkuja tarjoilevaan kahvilaan. Yufuinin naapurikaupunki Beppu tunnetaan kylpylöistään ja Kyushun tuliperäisyyttä esittelevistä nähtävyyksistään. Beppussa poikkeamme katsomaan Jigokun sinertävänä porisevaa kuumaa lähdettä, ennen kuin jatkamme bussilla (n. 2 t) Mojiin. Shimonosekiin päästäksemme ylitämme lautalla Kyushun ja Honshun saaria erottavan kapean Kanmonin salmen (n. 10 min, säävaraus). Lauttarannasta on vain muutaman minuutin kävelymatka hotelliimme. Majoitumme rantakadulla sijaitsevaan vaatimattomaan keskitason Grand-hotelliin (★★★★). (A)

Shimonoseki – Chofu – Hiroshima
6. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen käymme läheisillä Karaton kalamarkkinoilla. Tuoreiden kalalajikkeiden joukosta erottuu Shimonosekin erikoisuus, fugu eli pallokala. Myrkyllinen pallokala on oikein valmistettuna Japanissa suurta herkkua ja pallokala-aterioihin erikoistuneita ravintoloita riittää jopa suosituiksi ketjuravintoloiksi asti. Torilta jatkamme bussilla (n. 20 min) pieneen Chofun linnoituskaupunkiin. Vierailemme sotilasluokkaan (samurai) kuuluneen Morin suvun 1900-luvun alussa rakennetussa kotitalossa. Näemme myös miekkailuesityksen paikallisen mestarin johdolla. Iltapäivällä nousemme shinkansen-luotijunaan ja tuntia myöhemmin olemme Hiroshimassa. Majoitumme 2 yöksi rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Granvia-hotelliin (★★★★). (A, L)

Hiroshima
7. päivä, perjantai Aamupäivällä vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Puolenpäivän maissa lähdemme bussilla tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Yukin pikkukaupunkiin. Vierailemme paikallisen perheen kotona ja valmistamme lounaaksi japanilaista ”pannukakkua” eli okonomiyakia. Iloinen ja ystävällinen isäntäväki kutsuu meidät sisälle kotitaloonsa ja kertoo myös mielellään elämästään maaseudulla. Iltapäivällä palaamme takaisin Hiroshimaan. (A, L)

Hiroshima – Kioto
8. päivä, lauantai Aamupäivällä matkamme jatkuu luotijunalla (n. 2 t) Kiotoon. Tänään nautimme juna-aterian (ekiben) paikalliseen tyyliin. Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta nykyiseen Kiotoon jo vuonna 794. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman ja ovat myös ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kiotoon saavuttuamme kurkistamme Japanin kiinalaisperäisten kirjoitusmerkkien, kanjien, maailmaan kalligrafiamestarin johdolla. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme 2 yöksi keskustaan ensimmäisen luokan Rihga Royal -hotelliin (★★★★). (A, RL)

Kioto
9. päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Kioton nähtävyyksiin. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta ja kauppa käy varsinkin aamuisin vilkkaasti. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Pääsemme myös seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Iltapäivällä ja illalla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin päin tai yhdessä matkanjohtajamme kanssa. (A)

Kioto – Mishima – Hakone – Fuji World Heritage Center – Tokio
10. päivä, maanantai Aamulla luotijuna kuljettaa meidät vajaassa kahdessa tunnissa Mishimaan, Fuji-Hakonen kansallispuiston läheisyyteen. Jatkamme bussilla Hakoneen, jossa pysähdymme kauniin Ashi-kraatterijärven rannalla. Lounaan jälkeen bussi vie meidät Shizuokaan, jossa tutustumme arkkitehtonisesti mielenkiintoiseen Fuji-vuorta monipuolisesti esittelevään keskukseen (Fuji World Heritage Center). Sään suosiessa keskuksesta avautuu kaunis näkymä Fujille. Loppumatkan Tokioon taitamme parissa tunnissa bussilla. Illansuussa saavumme Tokioon. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. (A, L)

Tokio
11. päivä, tiistai
Japanin pääkaupunki on suuruudestaan huolimatta inhimillinen vierailukohde, jonka jokaisella kaupunginosalla on oma luonteensa ja ominaispiirteensä. Japanissa matkailevalle TOTO-tuotemerkki tulee väistämättä tutuksi. Monipuolisesti varustettujen wc-istuinten viimeisimmät mallit ovat esillä valmistajan näyttelytiloissa keskellä Tokiota. Piipahdamme täällä tuote-esittelyssä ja jatkamme japanilaista taidetta esittelevään Nezu-museoon. Osallistumme päivän aikana myös teeseremoniaan. Japanissa on säilynyt tapa jauhaa teelehdet ja vispata ne suoraan veteen vahvaksi juomaksi. Vihreää teejauhetta kutsutaan matchaksi ja se on olennainen osa japanilaista teetaidetta. (A)

Tokio
12. päivä, keskiviikko Vapaata. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rintarinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvin varustettuja tavarataloja, ja metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai ihastuttavalle Kappabashin astiakadulle. Jo pelkästään maanalaisella matkustaminen on kokemus, mutta kannattaa välttää ruuhka-aikoja. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

13. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.00 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 840 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu luotijunaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Osakan lentokentältä laukut lähetetään Fukuokaan, jonne ne saapuvat seuraavana päivänä (3. matkapäivänä). Shimonosekista matkalaukut lähetetään suoraan Kiotoon. Fukuokan ensimmäiseksi yöksi pyydämme pakkaamaan vaihtovaatteet ja  yöpymisvarusteet esim. lentolaukkuun. Hiroshiman vierailun ajaksi lentolaukkuun tulisi varata yöpymisvarusteet. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 17.11.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin.Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä