Hyppää pääsisältöön

Patikointia Kiinan muurilla 50plus

Patikoi Kiinan muurilla jylhässä vuoristossa, järven rannalla ja vehreässä kanjonissa sekä tutustu Kiinan historiaan, maaseutuun ja ruokakulttuuriin.
  • Chengde 2 yötä
  • Mutianyu 2 yötä
  • Peking 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 2/5 haasteellinen

Yli 2000 vuotta vanha Kiinan muuri on yksi maailman suurista ihmeistä. Tällä matkalla patikoimme muurin syrjäisissä osissa keskellä Yan Shan -vuoriston jylhää luontoa. Huanghuachengissä saamme erilaisen näkökulman Kiinan muuriin kulkiessamme järven rannalla ja vehreässä kanjonissa. Patikoimme myös kauniissa Chengdessä. Tutustumme lähemmin Kiinan monituhatvuotiseen historiaan mm. Pekingin Kielletyssä kaupungissa ja Chengden Keisarillisessa kesäpalatsissa. Kiinalaista arkipäivää näemme mm. paikallisessa kodissa. Raotamme verhoa myös itämaiden terveisiin elämäntapoihin tutustumalla taijin salaisuuksiin. Tällä matkalla meille avautuu pala alkuperäistä Kiinaa ja itämaista mystiikkaa, jotka yhdistettyinä reippaaseen liikuntaan tekevät matkasta unohtumattoman. Matkalla on täysihoito

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.20 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking – Chengde
2. päivä, sunnuntai

Klo 6.55 saavumme Pekingiin. Lähdemme suoraan lentokentältä noin kolmen tunnin bussimatkalle (260 km) Chengdeen, jossa majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan, mutta viihtyisään Yun Shan -hotelliin. Chengden sijainti vuorten ja metsien keskellä viehätti jo 1700-luvulla myös mantšukeisaria, joka rakennutti sinne kesäpalatsin. Esikuvana oli Pekingin Keisarillinen kesäpalatsi, mutta Chengden palatsialueesta tuli kaksi kertaa suurempi. Siellä hallitsija nautti vuoriston viileydestä ja metsästi keisarillisilla metsästysmailla. Iltapäivällä vierailemme mantšukeisarin vehreässä kesäpalatsissa, jonka suuri puutarha tarjoaa meille rentouttavan ympäristön iltapäivän kävelyretkelle. (L, P)

Chengde
3. päivä, maanantai
  (patikointia 3–4 tuntia)
Aamiaisen jälkeen nousemme kävellen erikoisenmuotoisen Bangchui Shan -kallion laelle, josta laskeudumme alas köysiradalla. Tasaisen, lähes suorakulmaisen jalustaosan päästä nouseva miltei 40 metriä korkea, hieman ylöspäin paksuneva kalliopylväs muistuttaa kiinalaisten mielestä pyykin hakkaamiseen käytettävää puunuijaa. Iltapäivällä vierailemme mielenkiintoisessa 1700-luvun loppupuolella rakennetussa Putuozongcheng-temppelissä, jonka esikuvana on ollut valtava Potalan palatsi Tiibetissä. (A, L, P)

Chengde – Jinshanling – Mutianyu
4. päivä, tiistai
  (10 km, patikointia 5–7 tuntia)
Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Jinshanlingiin. Vierailemme paikallisessa kodissa. Sen jälkeen lähdemme kävellen Kiinan muuria pitkin kohti Simatain kylää. Muuri kiemurtelee upeassa vuoristomaisemassa. Päivän vaellus on suhteellisen vaativa. Näin syrjäisellä muurin osalla tapaa harvoin muita kulkijoita. Reitin alkuosa on kunnostettua muuria, kun taas loppuosan kunnostamaton osuus antaa aivan toisenlaisen kuvan Kiinan muurista. Syömme muurilla retkieväät. Samalla saamme nauttia luonnonrauhasta, jota on mukava myöhemmin muistella Pekingin suurkaupungin vilkkaudessa. Patikoinnin jälkeen lähdemme bussilla kohti Mutianyun kylää, jonka läheisyydessä majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan hotelliin. (A, RE, P)

Huanghuacheng (Lakeside Great Wall Reserve)
5. päivä, keskiviikko
  (10 km, patikointia 4–5 tuntia)
Teemme kokopäiväretken Huanghuachengiin, jossa meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Kiinan muurin laskeutuvan vuorelta järveen ja nousevan sieltä jälleen ylös peräti kolmessa eri paikassa. Patikoimme upeissa järvi- ja vuoristomaisemissa sekä puron vartta kauniissa kanjonissa Kiinan muurin kulkiessa ylväänä yläpuolellamme. Näemme myös Ming-dynastian ajalta peräisin olevan kastanjapuutarhan ja syömme retkieväät. Järvelle pääsee myös veneilemään, mutta uiminen on kielletty. (A, RE, P)

Mutianyu – Peking
6. päivä, torstai
  (5–6 km, patikointia 3–4 tuntia)
Vehreällä ja suositulla Mutianyun alueella sijaitsee yksi parhaiten kunnostetuista Kiinan muurin osuuksista. Täällä saamme hyvän käsityksen siitä, millaisia muuri ja vartiotornit ovat alun perin olleet. Aamupäivän kävelyn jälkeen jatkamme bussilla Pekingiin. Ennen kuin majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Capital-hotelliin, näemme Pekingin olympialaisten keskeisimmät kisapaikat. (A, L, P)

Peking
7. päivä, perjantai

Aloitamme päivän kävelemällä lähellä sijaitsevalle Taivaallisen rauhan aukiolle. Sieltä jatkamme kävellen Kiellettyyn kaupunkiin, keisarien asuin- ja hallintopalatsiin, jonka lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Lopuksi nousemme Hiilikukkulan laelle ihailemaan Kielletyn kaupungin yli avautuvaa maisemaa. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. Päivällisen jälkeen näemme värikkään ja vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L, P)

Peking
8. päivä, lauantai

Aikaisin aamulla voimme liittyä Auringonnousun puistossa taiji-aamuvoimistelijoiden joukkoon. Varjonyrkkeilyn (taiji) avulla ihminen oppii entistä paremmin hallitsemaan liikkeitään, rentouttamaan lihaksiaan, keskittymään ja hengittämään oikein. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Pekingin eläintarhaan ja sen pandoihin, onhan isopanda Kiinan symboli. Lounaan jälkeen on vielä aikaa ostoksille. Viimeisen illan Kiinassa kruunaa Pekingin ankka -päivällinen. (A, L, P)

Peking – Helsinki
9. päivä, sunnuntai
Klo 10.55–14.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 470 e

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Peruutusehdot Iranin- ja Kiinan-matkoille:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
-     viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
-     60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 e/henkilö
-     34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 900 e/henkilö
-     14–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1.200 e/henkilö
-     myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 25.8.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin.

Patikointia Kiinan muurilla 50plus: Vinkkejä ja suosituksia

Liikunnan lisäksi matkalla tulevat esiin Kiinan kulttuuri – ruokakulttuuria unohtamatta (matkalla on täysihoito) – ja historia sekä vaikuttavat nähtävyydet. Majoitumme vaatimattomissa sekä keskitason hotelleissa. Tärkeimmät varusteet ovat hyvät jalkineet ja mukava ulkoiluasu, jossa voi liikkua rennosti. Päivärepussa kannamme mm. retkieväät ja juomavedet. Reitillä on paljon nousuja ja laskuja, joissa askelman korkeus on välillä jopa 60 cm. Koko päivän kävelyreitti muurilla on suunniteltu siten, että halutessaan voi osallistua vain aamupäivän kävelylle. Suurin osa muuriosuudesta on vielä kunnostamatta, joten se on paikoin rikkonainen. Vaellussauvat ovat hyödylliset. Huomatkaa kuitenkin, että reitillä saa käyttää vain sellaisia vaellussauvoja, joiden kärjet on suojattu kumitulpalla.

Linkkejä:
Mountain Resort and its Outlying Temples, Chengde
The Great Wall
Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang

Voit olla kiinnostunut myös näistä