Hyppää pääsisältöön

Amerikan matkat

Olympia on järjestänyt matkoja Amerikan mantereelle jo 1960-luvun alusta lähtien. Matkavalikoimamme on edelleen laaja: erilaisia vaihtoehtoja löytyy kartalla Kanadasta Kap Horniin.

Matkoillamme on upeita luontokohteita, kuten Niagaran putoukset Kanadassa, Iguassun putoukset Argentiinan ja Brasilian rajalla, Andit ja ainutlaatuiset Galápagossaaret. Perun ja Bolivian intiaanikulttuurit tarjoavat historiallisen näkökulman löytöretkiä edeltäneeseen aikaan. Myös ainutlaatuinen Kuuba sekä Panama ja Kolumbia ovat jälleen kohteinamme.

Uutuusmatkalla "Mayoja ja inkoja" viemme sinut tutustumaan mayojen menneseen kulttuuriin Meksikossa ja inkojen salaperäiseen Machu Picchuun Perussa. Myös Pääsiäissaari on kohteenamme, samalla matkalla tutustut myös Chileen. Kaikki Etelä-Amerikan matkamme löydät täältä.

Amerikka on myös suurten ja kiinnostavien kaupunkien manner: Toronto, Montréal ja Vancouver Kanadassa ja eteläamerikkalaiset Lima, La Paz, Santiago de Chile, Buenos Aires ja Rio de Janeiro.
USAn Los Angeles ja  San Francisco tulevat tutuiksi Kalifornian kiertomatkalla.

Amerikat:
Vinkkejä ja suosituksia

Kaksi jättivaltiota, Yhdysvallat ja Kanada, jakavat Pohjois-Amerikan maanosan kahtia. Maiden rajalla sijaitsevat suuret järvet: Yläjärvi, Michigan, Huronjärvi sekä Erie- ja Ontariojärvet ja myös Niagaran putoukset kuohuvat täällä. Kulttuurisesti Pohjois-Amerikka on kuitenkin moninainen: sitä asuttavat alkuperäiskansojen intiaanit, Afrikasta tuotujen orjien mustat jälkeläiset sekä suurten siirtolaisaaltojen mukana tulleet eurooppalaiset ja aasialaiset. Pohjois-Amerikka rajoittuu idässä Atlanttiin, pohjoisessa Pohjoiseen jäämereen, lännessä Tyyneenmereen ja Beringinsalmeen. Sitä kautta ensimmäiset ihmiset tiettävästi tulivat jääkauden aikana Aasiasta Amerikan mantereelle. Maanosan etelärajaksi on muodostunut Tehuantepecin kapeneva kannas Meksikossa, joka kuitenkin kulttuurisesti lasketaan osaksi Väli-Amerikkaa. Suuri osa maanosan luonnosta muistuttaa havupuumetsineen ja ruohoaroineen niin Euroopan kuin Aasiankin pohjoisia alueita.

Väli-Amerikan yhteisnimellä kutsutaan Meksikoa ja seitsemää muuta valtiota eli Belizeä, Guatemalaa, El Salvadoria, Hondurasia, Nicaraguaa, Costa Ricaa ja Panamaa sekä Karibianmeressä sijaitsevia Länsi-Intian saaria (esimerkiksi Kuuba ja Jamaika). Latinalainen Amerikka puolestaan on Väli-Amerikasta ja Etelä-Amerikasta käytetty yhteisnimitys, kun puhutaan erityisesti poliittisista oloista tai kulttuurista – hallitsevathan eteläisen ja keskisen Amerikan maita latinankielisen kulttuurin pohjalta syntyneet espanjan ja portugalin kielet. Moniselitteisyydestään huolimatta termi ”Latinalainen Amerikka” on vakiintunut käsite.

Latinalainen Amerikka on Väli-Amerikasta ja Etelä-Amerikasta käytetty yhteisnimitys.

Etelä- ja Väli-Amerikan muodostamalla alueella asuu noin 550 miljoonaa ihmistä ja siellä puhutaan kahden suuren kielen lisäksi noin 500 kieltä. Siirtomaavalloitus toi mukanaan valtakielten lisäksi myös katolisen uskonnon. Rodut sekoittuivat eikä puhtaita intiaanivaltioita enää ole. Väli-Amerikan vanhojen sivilisaatioiden, mayojen ja asteekkien, perillisiä asuu erityisesti Meksikossa ja Guatemalassa.

Matkakalenteri