Bergen-Bryggen-Norja-Olympia

Norjan matkat

Kaupungeista vuonojen maisemiin ja Huippuvuorille
Gudvangen-Viking-Valley-Norja

Norjan matkat, joilla näet enemmän

Norjan matkalla tutustut tämän tunturien ja vuonojen maan parhaimpiin nähtävyyksiin matkustaen junalla, bussilla ja laivalla. Myös Norjalle kuuluville Huippuvuorille pääset Olympian matkalla ja voit kokea tämän pohjoisen ulottuvuuden. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,5.

Matkakohteena Norja

Norjan matkat tehdään usein risteilyinä vuonoilla tai bussimatkoina pohjoisen kautta. Maan huikaisevan kauniit maisemat vuonoineen ja vuorineen ovat ihastuttaneet monia matkailijoita. Kaukana Pohjoisella jäämerellä sijaitsevat Huippuvuoret tarjoavat upean matkakokemuksen valoisien öiden ja arktisten maisemien keskellä.

Olympian kiertomatkalla Norjassa pääset matkustamaan uskomattomilla junareiteillä, teeet risteilyitä vuonoilla ja nautit upeista maisemista myös bussimatkojen aikana. Matka alkaa Norjan pääkaupungista Oslosta mutta yövymme myös Flåmissa, Bergenissä, Ålesundissa ja Trondheimissa. Matkalla on myös omaa aikaa tutustua kaupunkien tarjontaan.

Huippuvuorten matkalla majoitumme Longyearbyenissa hyvätasoisessa hotellissa. Teemme retkitä hybridikatarmaraanilla, tutustumme Barentsburgin kaivoskylään ja näemme Huippuvuorten maisemia mereltä päin ja myös eläinten seuraamiseen on mahdollisuus. Matkalla on mahdollista lisämaksusta osallistua myös koiravaljakkoajeluun ja tehdä muita lisäretkiä Longyearbyenista.

Yleistä Norjasta

Norjan matkoille kannattaa ottaa mukaan lämpimiä vaatteita vaikka kesäaikaan lämpötilat eivät kovin alas laskekaan. Tuulen ja sateen kestävä takki on hyvä olla mukana, säätila saattaa vaihdella päivänkin aikana nopeasti. Hyvät kävelykengät ovat tarpeelliset koska kohteissa kävellään, myös mukulakivikaduilla ja poluilla. Huippuvuorten matkalle suosittelemme jalkineiksi vaellus-/retkeilykenkiä, jotka pitävät myös kosteutta hyvin.

Valuutaksi on hyvä ottaa Norjan kruunuja, joita saa kuitenkin helposti kaikista rahanvaihtopisteistä, myös luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla. Hintataso Norjassa on hieman korkeampi kuin Suomessa.

Huippuvuorilla ilmasto on Golf-virran ansiosta lämpimämpi kuin sijainnin perusteella voisi olettaa. Tyypillinen sää keväällä ja alkukesästä on muutaman asteen plussan puolella, tuuli on välillä navakkaa ja tihkusadekin mahdollista. Aurinko ei laske lainkaan 19.4.-23.8. välisenä aikana joten matkalla pääset nauttimaan keskiyön auringosta koko matkan ajan.

Asukkaita Norjassa on noin 5,3 miljoonaa. Suurin osa maan pinta-alasta on vuoristoa. Rannikkoa on noin 25 000 kilometriä, tästä suuri osa on pitkiä ja kapeita vuonoja. Lisäksi rannikolla on lukematon määrä pieniä saaria. Huippuvuorten lisäksi Norjalle kuuluu Jan Mayen saari Pohjoisella jäämerellä sekä Etelä-Atlantilla sijaitseva asumaton Bouvet´n saari.

Kauniiden maisemien lisäksi Norja tunnetaan menestyksestään talviurheilussa, varsinkin maastohiihtolajit ovat olleet Norjan juhlaa. Holmenkollenin kisat on järjestettey yhtäjaksoisesti vuodesta 1892 lähtien ja myös kahdet talviolympialaiset on pidetty Norjassa, vuonna 1952 Oslossa ja 1994 Lillehammerissa.