Safari-Etela-Afrikka-Olympia-Kaukomatkat

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä

- safarimatka Etelä-Afrikan talveen kesäkuussa
11
päivää
Uutuus

Lähde upealle safarille Etelä-Afrikkaan kesäkuussa. Paikallisesta talvesta huolimatta päivät ovat lämpimiä. Safariajoilla ja veneretkellä voit nähdä eläimet, jopa "Big 5" sekä virtahevot ja krokotiilit. Kapkaupungissa voit lähteä lisäretkille vaikkapa Hyväntoivonniemelle tai Robben Islandille.

Koe Etelä-Afrikan safari ja näe Kapkaupunki

Matkareitti
Durban
1 yö
Bayala
2 yötä
St. Lucia
1 yö
Kapkaupunki
4 yötä

Etelä-Afrikka on upea ja monipuolinen matkakohde ympäri vuoden. Koska maa sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, ovat vuodenajat päinvastaiset kuin meillä mutta aikaeroa ei ole. Kesäkuussa Etelä-Afrikassa on talvi, joka ei kuitenkaan tarkoita paksuja toppasaappaita ja untuvatakkia. Etelä-Afrikan talvi tarjoaa lämpimiä päiviä, viileitä öitä ja tällä matkalla jännittäviä safariajoja sekä autoilla että veneellä.

Matkamme alkaa itärannikolta Durbanista. Täältä jatkamme Bayala - safarikohteeseemme, jossa on hyvä mahdollisuus nähdä Afrikan ’Big 5’ eli norsu, puhveli, leopardi, leijona ja sarvikuono.

Safariautot vaihdamme veneeseen kun siirrymme St. Lucian kylään ja virtahepojen maille.

Teemme veneretken St. Luciajärvellä iSimangaliso Wetland -puistossa. Puisto järvineen ja kosteikkoineen kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Tämä on harvoja paikkoja maailmassa, jossa voi nähdä virtahevot, krokotiilit ja hait samassa vesistössä.

Matkan päätteeksi lennämme viihtyisään Kapkaupunkiin ja suurella todennäköisyydellä Pöytävuori näyttäytyy salaperäiseen pöytäliinaansa kietoutuneena. Kapkaupungissa on kaksi kokonaista vapaapäivää, jolloin voit nauttia hotellin mukavuuksista, tutustua läheisen Waterfrontin ostos- ja ravintolatarjontaan tai osallistua upeille lisäretkille.

Kapkaupungin syke kiehtoo matkailijaa – se kannattaa kokea

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat (safarin aikana täysihoito), ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.00 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Durbaniin, Etelä-Afrikkaan.

Durban
Durban

2. päivä, maanantai Saavumme klo 12.45 Durbaniin. Kulttuurillisesti monimuotoinen satamakaupunki on saanut vaikutteita niin Afrikasta, Aasiasta kuin Euroopastakin. Kaupungin rento elämäntyyli, pitkät hiekkarannat ja lämmin sää houkuttelevat matkailijoita. Majoitumme Intian valtameren rannalle keskitason The Capital Pearl Umhlanga -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Bayala-leijonat-safari
Durban – Bayala

3. päivä, tiistai Aamulla lähdemme Durbanista koilliseen reilun 3 tunnin bussimatkalle kohti Munyawana suojelualuetta. Perille saavuttuamme nautimme kevyen lounaan ja majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Bayala Camp (★★★★) leiriin. Iltapäivällä teemme ensimmäisen safariajon. Tämä yksityinen suojelualue on osa suurempaa suojelualueiden kokonaisuutta, joka jakaa myös rajan kuuluisan iSimangaliso Wetland -puiston kanssa. Nähdäänköhän leijona tai isosarvikuono jo ensimmäisellä safariajolla? Ajolle kannattaa ottaa mukaan lämmin pusero ja tuulenpitävä takki, sillä safariajot tehdään avoautoilla. Päivällinen nautitaan lodgessa. (A, L, P)

Bayala-safariajot
Bayala

4. päivä, keskiviikko Päivämme alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme varhaisaamun puistoajolle. Tänään teemme kaksi safariajoa, aamulla ja iltapäivällä, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan. Aamun ajolle kannattaa laittaa pipo päähän ja käsineet käteen lämpimän ja tuulenpitävän takin lisäksi. Keskipäivällä, kevyen lounaan jälkeen on hyvinkin mahdollista nauttia uima-altaalla talviauringon lämmöstä ja rentoutua. Tämän päivän tavoite on bongata Afrikan ’Big 5’: norsu, puhveli, leopardi, leijona ja sarvikuono. Alueen isosarvikuonot ovat usein sarvettomia. Sarvet ovat sahattu puistonvartijoiden toimesta, jotta eläimet eivät houkuttelisi salametsästäjiä ja säilyisivät hengissä. Illalla nautimme päivällisen lodgessa. (A, L, P)

Risteily-St.Luciajarvella
Bayala – St. Lucia

5. päivä, torstai Varhain aamulla teemme vielä safariajon, jonka jälkeen syömme aamiaisen lodgessa. Aamupäivällä ajamme noin 1,5 tuntia vierailulle zulujen kulttuurikylään St. Lucian läheisyyteen. Tutustumme zulujen perinteisiin ja tapoihin. St. Lucian kylässä majoitumme 1 yöksi keskitason St. Lucia Forest Lodgeen (★★★). Järven eteläpäässä sijaitseva kylä on matkailijan portti Unsecon maailmanperintökohteeseen iSimangaliso Wetland -puistoon. Intian valtameren ja järven erottaa toisistaan korkeat hiekkadyynit. Järven vesi on murtovettä, merivesi pääsee sekoittumaan makeavetiseen järveen kanavan kautta. Kanava mahdollistaa myös merenelävien kuten haiden ja rauskujen pääsyn järvelle, virtahepojen ja krokotiilien elinalueille. Nämä erikoispiirteet tekevät St. Luciajärvestä poikkeuksellisen ja kokemuksen arvoisen. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme risteilylle. Tarkkailemme järven elämää auringon laskiessa. Päivällinen lodgessa. (A, P)

Kapkaupunki-Etelä-Afrikassa
St. Lucia – Kapkaupunki

6. päivä, perjantai Aamupäivällä ajamme takaisin Durbaniin. Iltapäivällä 2 tunnin lento Kapkaupunkiin, jossa majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason Commodore-hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee aivan lähellä Waterfrontin aluetta, josta on muodostunut Kapkaupungin keskus lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen. (A, P)

Pöytävuori Kapkaupunki Etelä-Afrikka
Kapkaupunki

7. päivä, lauantai Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Intian kauppareiteillä purjehtivat laivat saivat näin tärkeän ruoka- ja vesivarastojen täydennyspaikan pitkillä matkoillaan. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen nousemalla kaapelihissillä Pöytävuorelle (huom. säävaraus). Tämän jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun, jonka jälkeen meillä on kattava kuva tästä kauniista kaupungista. Iltapäivä on vapaa. (A)

Kapkaupunki Waterfront Clock Tower
Kapkaupunki

8. – 9. päivä, su-ma Vapaata. Waterfrontin alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaapäivien viettoon. Näinä päivinä on mahdollisuus tehdä myös retkiä ryhmässä tai omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Maanantaina nautimme jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xP)

Katso retkivaihtoehdot "lisäretket" kohdasta

Kapkaupungin valot hämärän tultua Afrikassa
Kapkapunki

10. päivä, tiistai Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 17.50 lento (Turkish Airline) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A)

lento

11. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 11.55

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Pingviinipari-Kapkaupunki-Etelä-Afrikka

Lisäretket Kapkaupungissa

Lisäretket Kapkaupungissa

Kokopäiväretki Hyväntoivonniemelle – Retkellä päästään ihailemaan Hyväntoivonniemen kaunista ja ainutlaatuista luontoa. Simon’s Townin Bolders -rannalla käväisemme seuraamassa pingviiniyhdyskunnan puuhia lähietäisyydeltä.
Hinta noin 115 €/hlö.

Puolipäiväretki Kapmaan viinialueille - Alueen ilmasto ja maaperä ovat ihanteellisia viinin viljelylle. Etelä-afrikkalaiset viinit tunnetaankin ympäri maailman. Vierailemme viinitilalla, jossa opimme viineistä ja saamme myös maistiaisia.
Hinta noin 105 €/hlö.

Sunnuntaiaamupäivän kulttuuriretki paikallisten asuinalueelle - Tutustutaan asuinalueeseen ja kuullaan apartheidin vuosista. Varmasti mieliinpainuvin kokemus on vierailu paikallisessa kirkossa, kun gospel-musiikin ilo ja riemu tempaavat jokaisen mukaansa. Hinta noin 60 €/hlö.

Puolipäiväretki Robben Islandin -vankilasaarelle - Retkellä tutustutaan saareen sekä vankilaan, jossa mm. Nelson Mandela oli vangittuna lähes 18 vuotta. Tälle retkelle tulee ilmoittautua jo matkaa varatessa. Robben Island on suosittu retkikohde on ja paikkoja on rajoitetusti. Hinta 50 €/hlö.

Robben Islandin retkeä lukuun ottamatta retkille ilmoittaudutaan paikan päällä ja ne maksetaan paikallisessa valuutassa.
Kaikki lisäretket Kapkaupungissa ovat englanninkielisiä.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa lodgeissa ja hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut ateriat, safarilla täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut lodgessa ja hotellissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä

Lisämaksu 1h huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla 1 tyhjä aukeama. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

St. Lucian alueella on hyvin pieni malarian riski, mutta hyttysiltä tulee suojautua.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 €
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyödyllistä tietoa Etelä-Afrikan safarista ja Kapkaupunki -matkasta

Eteläisellä pallonpuoliskolla, samalla aikavyöhykkeellä Suomen kanssa, sijaitsevassa Etelä-Afrikassa vuodenajat ovat päinvastaiset kuin meillä. Kesäkuussa tehtävä matka osuu siis Etelä-Afrikan talvikuukauteen. Päivälämpötilat ovat enimmillän noin +22 C mutta aamut ja illat ovat viileitä, yöllä lämpötilat saattavat toisinaan tippua jopa alle +10 asteeseen. Sateita kesäkuussa ei yleensä tule.

St. Lucian alueella on hyvin pieni malarian riski, mutta hyttysiltä tulee suojautua, esim vaaleilla pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla sekä hyttyskarkotteella.

Mukavat kesäiset vaatteet ja jalkineet, fleecetakki/neule sekä ohut, tuulen pitävä takki, lämmin yöasu, uima-asu, päähine, aurinkovoide ja -lasit, hyttyskarkote sekä umpinaiset retkikengät, kuten lenkkitossut, ovat sopivia matkalle. Myös kiikareille löytyy varmasti käyttöä. Kerrospukeutuminen on kätevää retkillä ja puistoajoilla, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Kapkaupungin osuudelle kannattaa varata siisti kaupunkivaatetus.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi (ZAR) ja sitä voit vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä suurimmissa tavarataloissa ja ravintoloissa.

Katso kaikki Olympian safarimatkat