Safari-Etela-Afrikka-Olympia-Kaukomatkat

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä

- Durban, monipuolinen safari autolla ja veneellä sekä Kapkaupunki
10
päivää
alk. 3 480 €/hlö
Uutuus

Lähde upealle safarille Etelä-Afrikkaan, näe "Big 5" safariajoilla ja virtahevot ja krokotiilit St. Luciajärven veneretkillä. Paikallisesta lopputalvesta huolimatta päivät ovat lämpimiä. Kapkaupungissa voit lähteä lisäretkille vaikkapa Hyväntoivonniemelle tai Robben Islandille.

Koe Etelä-Afrikan safari ja näe Kapkaupunki

Matkareitti
Durban
1 yö
Bayala
2 yötä
St. Lucia
1 yö
Kapkaupunki
3 yötä

Etelä-Afrikka on upea ja monipuolinen matkakohde ympäri vuoden. Koska maa sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, ovat vuodenajat päinvastaiset kuin meillä mutta aikaeroa ei ole. Syyskuun alussa Etelä-Afrikan talvi alkaa olla jo ohitse joten päivät ovat jo lämpimiä mutta yöt viileitä. Matkalla teemme safariajoja sekä autoilla että veneellä.

Matkamme alkaa Intian valtameren rannalta, Etelä-Afrikan itärannikolta Durbanista. Täältä jatkamme Bayala - safarikohteeseemme, jossa on hyvä mahdollisuus nähdä Afrikan ’Big 5’ eli norsu, puhveli, leopardi, leijona ja sarvikuono.

Safariautot vaihdamme veneeseen kun siirrymme St. Lucian kylään ja virtahepojen maille.

Teemme veneretken St. Luciajärvellä iSimangaliso Wetland -puistossa. Puisto järvineen ja kosteikkoineen kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Tämä on harvoja paikkoja maailmassa, jossa voi nähdä virtahevot, krokotiilit ja hait samassa vesistössä!

Matkan päätteeksi lennämme viihtyisään Kapkaupunkiin ja suurella todennäköisyydellä Pöytävuori näyttäytyy salaperäiseen pöytäliinaansa kietoutuneena. Kapkaupungissa on kaksi kokonaista vapaapäivää, jolloin voit nauttia hotellin mukavuuksista, tutustua läheisen Waterfrontin ostos- ja ravintolatarjontaan tai osallistua upeille lisäretkille.

Kapkaupungin syke kiehtoo matkailijaa – se kannattaa kokea

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat (safarin aikana täysihoito), ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 390 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

30.8. – 8.9.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Durbaniin, Etelä-Afrikkaan.

Durban
Durban

2. päivä, torstai Saavumme klo 12.25 Durbaniin. Kulttuurillisesti monimuotoinen satamakaupunki on saanut vaikutteita niin Afrikasta, Aasiasta kuin Euroopastakin. Kaupungin rento elämäntyyli, pitkät hiekkarannat ja lämmin sää houkuttelevat matkailijoita. Majoitumme Intian valtameren rannalle keskitason Radisson Blu Umhlanga -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Bayala-leijonat-safari
Durban – Bayala

3. päivä, perjantai Aamulla lähdemme Durbanista koilliseen noin 4 tunnin bussimatkalle kohti Munyawana suojelualuetta. Perille saavuttuamme nautimme kevyen lounaan ja majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Bayala Founders (★★★★) lodgeen. Iltapäivällä teemme ensimmäisen safariajon. Tämä yksityinen suojelualue on osa suurempaa suojelualueiden kokonaisuutta, joka jakaa myös rajan kuuluisan iSimangaliso Wetland -puiston kanssa. Nähdäänköhän leijona tai isosarvikuono jo ensimmäisellä safariajolla? Ajolle kannattaa ottaa mukaan lämmin pusero ja tuulenpitävä takki, sillä safariajot tehdään avoautoilla ja auringon laskiessa ilma viilenee huomattavasti. (A, L, P)

Bayala-safariajot
Bayala

4. päivä, lauantai Päivämme alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme varhaisaamun puistoajolle. Tänään teemme kaksi safariajoa, aamulla ja iltapäivällä, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan. Aamun ajolle kannattaa laittaa pipo päähän ja käsineet käteen lämpimän ja tuulenpitävän takin lisäksi. Keskipäivällä, kevyen lounaan jälkeen on hyvinkin mahdollista nauttia uima-altaalla auringon lämmöstä ja rentoutua. Tämän päivän tavoite on bongata Afrikan ’Big 5’: norsu, puhveli, leopardi, leijona ja sarvikuono. (A, L, P)

Risteily-St.Luciajarvella
Bayala – St. Lucia

5. päivä, sunnuntai Varhain aamulla teemme vielä safariajon, jonka jälkeen syömme aamiaisen lodgessa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti St. Luciaa. Matkalla vierailemme zulujen kulttuurikylässä, jossa tutustumme zulujen perinteisiin ja tapoihin. St. Lucian kylässä majoitumme 1 yöksi keskitason St. Lucia Forest Lodgeen (★★★). Järven eteläpäässä sijaitseva kylä on matkailijan portti Unescon maailmanperintökohteeseen iSimangaliso Wetland -puistoon. Intian valtameren ja järven erottaa toisistaan korkeat hiekkadyynit. Järven vesi on murtovettä, merivesi pääsee sekoittumaan makeavetiseen järveen kanavan kautta. Kanava mahdollistaa myös merenelävien kuten haiden ja rauskujen pääsyn järvelle, virtahepojen ja krokotiilien elinalueille. Nämä erikoispiirteet tekevät St. Lucia järvestä poikkeuksellisen ja kokemuksen arvoisen. Iltapäivällä teemme risteilyn, jonka aikana tarkkailemme järven elämää auringon laskiessa. Päivällinen. (A, P)

Kapkaupunki-Etelä-Afrikassa
St. Lucia – Kapkaupunki

6. päivä, maanantai Aamupäivällä ajamme takaisin Durbaniin. Iltapäivällä 2 tunnin lento Kapkaupunkiin, jossa majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Commodore-hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee aivan lähellä Waterfrontin aluetta, josta on muodostunut Kapkaupungin keskus lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen. (A, P)

Pöytävuori Kapkaupunki Etelä-Afrikka
Kapkaupunki

7. päivä, tiistai Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Intian kauppareiteillä purjehtivat laivat saivat näin tärkeän ruoka- ja vesivarastojen täydennyspaikan pitkillä matkoillaan. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen nousemalla kaapelihissillä Pöytävuorelle (huom. säävaraus), jonka jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun. Iltapäivän ja illan on vapaa. (A)

Kapkaupunki Waterfront Clock Tower
Kapkaupunki

8. päivä, keskiviikko Tänään on aikaa omatoimiseen ohjelmaan ja mahdollisuus tehdä retkiä ryhmässä tai omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Päivän päätteeksi matkan jäähyväispäivällinen. (A, P)

Kapkaupungin valot hämärän tultua Afrikassa
Kapkaupunki

10. päivä, torstai Iltapäivän puolella kuljetus lentokentälle, josta klo 17.05 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A)

 

lento

11. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 12.05.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Pingviinipari-Kapkaupunki-Etelä-Afrikka

Lisäretket Kapkaupungissa

Lisäretket Kapkaupungissa

Kokopäiväretki Hyväntoivonniemelle – Retkellä pääset ihailemaan Hyväntoivonniemen kaunista ja ainutlaatuista luontoa. Simon’s Townin Bolders -rannalla käydään seuraamassa pingviiniyhdyskunnan puuhia lähietäisyydeltä.
Retken hinta noin 95 €/hlö, sisältäen kevyen lounaan.

Puolipäiväretki Kapmaan viinialueille - Alueen ilmasto ja maaperä ovat ihanteellisia viinin viljelylle. Etelä-afrikkalaiset viinit tunnetaankin ympäri maailman. Vierailu viinitilalla.
Retken hinta noin 90 €/hlö, sisältäen viininmaistajaiset ja suolaisia snacksejä.

Puolipäiväretki Robben Island -vankilasaarelle - Retkellä tutustutaan saareen sekä vankilaan, jossa mm. Nelson Mandela oli vangittuna lähes 18 vuotta. Tälle retkelle tulee ilmoittautua jo matkaa varatessa. Huom! säävaraus. Robben Island on suosittu retkikohde on ja paikkoja on rajoitetusti. Hinta 50 €/hlö.

Robben Islandin retkeä lukuun ottamatta retkille ilmoittaudutaan paikan päällä ja ne maksetaan paikallisessa valuutassa. Hintatiedot sitoumuksetta.
Kaikki lisäretket Kapkaupungissa ovat englanninkielisiä.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa lodgeissa ja hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut ateriat, safarilla täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut lodgessa ja hotellissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä

Lisämaksu 1h huoneesta 390 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla 1 tyhjä aukeama. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. T

St. Lucian alueella on hyvin pieni malarian riski, mutta hyttysiltä tulee suojautua.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Ennakkomaksu 450 €
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 10.2.2023 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 3 480 €
 • 30.8.2023 - 8.9.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyödyllistä tietoa Etelä-Afrikan safarista ja Kapkaupunki -matkasta

Etelä-Afrikka sijaitsee samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi mutta maapallon toisella puolen joten vuodenajat ovat päinvastaiset kuin meillä. Syyskuun alussa tehtävä matka osuu siis Etelä-Afrikan lopputalveen. Päivälämpötilat ovat enimmillän noin +21 C mutta aamut ja illat ovat viileitä, yöllä lämpötilat saattavat toisinaan tippua jopa alle +10 asteeseen. Sateita on hyvin vähän.

St. Lucian alueella on hyvin pieni malarian riski, mutta hyttysiltä tulee suojautua, esim vaaleilla pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla sekä hyttyskarkotteella.

Mukavat kesäiset vaatteet ja jalkineet, fleecetakki/neule sekä ohut, tuulen pitävä takki, lämmin yöasu, uima-asu, päähine, aurinkovoide ja -lasit, hyttyskarkote sekä umpinaiset retkikengät, kuten lenkkitossut, ovat sopivia matkalle. Myös kiikareille löytyy varmasti käyttöä. Kerrospukeutuminen on kätevää retkillä ja puistoajoilla, sillä aamut ja illat ovat viileitä. Kapkaupungin osuudelle kannattaa varata siisti kaupunkivaatetus. 

Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi (ZAR) ja sitä voit vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä suurimmissa tavarataloissa ja ravintoloissa.

Safarilla liikumme myös veneillä ja tutustumme Unescon maailmanperintö-listallakin olevaan iSimangaliso Wetland -puistoon.

Katso kaikki Olympian safarimatkat