Hyppää pääsisältöön

Vaellusmatkat

Aktiivimatkojen vaellusmatkoilla voit nauttia reippaan liikunnan lisäksi upeista vuoristomaisemista ja paikallisesta kulttuurista

Reittimme kulkevat keskellä luontoa, usein vuoristossa, ja niiden kunto voi olla vaihtelevaa. Vaellamme vuoristopoluilla, kiviportailla ja jopa rakkakivillä. Vaelluksilla edetään yleensä päivän aikana kohteesta toiseen. Voimme kuitenkin majoittua myös yhteen tai kahteen paikkaan, joista teemme päivävaelluksia. Reittimme voi nousta myös korkealle vuoristoon, jolloin tulee varautua vuoristotaudin oireisiin ja varusteissa nopeasti vaihteleviin sääolosuhteisiin. Usein myös lämpimille vaatteille on käyttöä, sillä korkealla lämpötilat voivat vaihdella ja muuttua nopeasti hyvinkin kylmiksi.

Vaellusmatkojen vaativuustasot:

HELPPO
Helppoja 3–7 tunnin mittaisia päiväretkiä. Päivittäiset vaellusmatkat 5–14 km. Hyviä helposti kuljettavia reittejä.

HAASTEELLINEN (Albania, Montenegro, Slovakia)
Päivän retkiosuudet 4–8 tuntia. Päivittäiset vaellusmatkat 5–25 km. Suhteellisen helppo­kulkuisia reittejä. Korkeuseroja on. (Albanian matkalla myös vaativampi osuus)

VAATIVA (Pohjois-Italia, Peru)
Päivän retkiosuudet 5–9 tuntia. Päivittäiset vaellusmatkat 5–25 km. Reitit pääsääntöi­sesti helppokulkuisia, mutta paikoin myös jyrkempiä ja vaikeakulkuisempia osuuksia.

VAIKEA (Kilimanjaro, Annapurna)
Päivän retkiosuudet 6–12 tuntia. Päivittäiset vaellusmatkat 5–25 km. Pääosa retkiosuuksista tehdään 1500–5000 metrin korkeudessa. Reitit vaihtelevat helppokulkuisista suhteellisen vaativiin. 

HYVIN VAIKEA
Vaativia ja vaikeita retkiosuuksia, joista pääosa 2500–5000 metrin korkeudessa. Suurin saavutettava korkeus 7000 metriä. Vuorikiipeilyn perusteet tunnettava.