Varikkaat-talot-hallitsevat-katukuvaa-Havanna-Kuuba-Olympia

Kuuban kiertomatka

- Havannan kiehtova vetovoima ja Varaderon valkoiset hiekkarannat
12
päivää
alk. 4 290 €/hlö

Olympian Kuuban kiertomatka on trooppista kauneutta ja historian nostalgiaa. Se on rappeutuneen Havannan kapeita kujia, 1950-luvun kolhiutuneita jenkkiautoja ja siirtomaavallan aikaisia rakennuksia, mutta myös Varaderon valkoisia hiekkarantoja.

Koe aito Kuuba kiertomatkalla

Matkareitti
Havanna
4 yötä
Cienfuegos
2 yötä
Trinidad
1 yö
Varadero
3 yötä

Kuuban kiertomatkalla perehdymme ensin Havannaan, sen rosoiseen kauneuteen ja historiaan. Ajelemme vanhoilla jenkkiautoilla, vietämme illan Tropicana-kabareessa tähtitaivaan alla ja seuraamme Hemingwayn jalanjälkiä. Zapatan niemimaalla muistelemme Sikojenlahden tapahtumia ja yövymme siirtomaatyylisissä Cienfuegosissa ja Trinidadissa.

Kuuba on Fidel Castron, Che Guevaran ja ”Papa” Hemingwayn maa

Kuuba on historian suuria tarinoita: pelloilla raatavia orjia ja heidän afrikkalaisia jumaliaan, amerikkalaisia mafiosoja kasinoissaan, vallankumouksen uhmakas voitonmarssi ja maailman suursodan partaalle vienyt Sikojenlahden maihinnousu. Se on myös savuava sikari, Guantanameran keinuva sävel ja sokeriruokoviljelmien tumma kulta, lasissa läikkyvä aromikas rommi.

Matkan lopussa nautimme all inclusive -palveluista Varaderossa, Karibianmeren rannalla. 

Asiakaspalautteista saamiemme palautteiden perusteella olemme pidentäneet Varaderossa oloaikaa ja majoitumme täällä nyt 3 yötä. Sinulla on kaksi kokonaista päivää aikaa nauttia valkoisista hiekkarannoista ja all inclusive -palveluista.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneessa, useimpina päivinä puoli-/täysihoitoateriat,  ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viranomaismaksut, Kuuban turistikortin ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 590 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Kohtaa Kuuban kiehtova vetovoima Havannassa, ihastu Cienfuegosin ja Trinidadin arkkitehtuuriin ja rentoudu Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla.

Matkaohjelma

15. – 26.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Useimpina päivinä puoli- tai täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Havanna

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.30 Pariisin kautta (Air France) Havannaan, jonne saavumme klo 20.30. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parque Central -hotelliin (★★★★★).

Varikkaat-vanhat--talot-hallitsevat-katukuvaa-Havanna-Kuuba-Olympia
Havanna

2. päivä, lauantai Havanna on täynnä historiaa. Vanhankaupungin siirtomaavallan aikaiset rakennukset ja mukulakivikadut ovat Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva kokonaisuus. Aamupäivän aikana tutustumme vanhaan Havannaan kävellen. Se on paras tapa aistia historiallista tunnelmaa kujilla ja pienten aukioiden täplittämissä kortteleissa. Ne ovat nähneet vuosisatojen tulevan ja menevän, mikä näkyy restauroinneista huolimatta romanttisessa ränsistyneisyydessä. Siellä täällä saattaa kuulla kuubalaisserenadeja kitaran ja rytmiryhmän säestämänä. Kierroksemme päättävän lounaan jälkeen on vapaa-aikaa levätä tai jatkaa omia retkiä kujien sokkeloissa. (A, L)

Vanhat-jenkkiautot-Havanna-Kuuba
Havanna

3. päivä, sunnuntai Havannaan kuuluu myös ”uusi” kaupunki, joka ei kuitenkaan ole aivan viime vuosilta peräisin. Merenrantaa myötäilee 8 kilometrin pituinen rantakatu Malecón. Rakastavaisten ja kalastajien suosimalla kadulla kastuu takuuvarmasti navakalla pohjoistuulella tyrskyjen lyödessä yli kadun. Vallankumousaukiolla baskeripäinen Che Guevara toteaa edelleenkin ”hasta la victoria siempre”. Vuonna 1930 avatussa Nacional de Cuba -hotellissa voimme aistia glamourin ja paheiden vuodet, jolloin maailmanpolitiikan johtohahmot, huippuartistit, kirjailijat, mafiapomot, prostituoidut ja kaikenkarvaiset hännystelijät pitivät hotellia tukikohtanaan. Kiertelemme uuden Havannan maisemissa vanhoilla dollarihymyillä kuunnellen samalla moneen kertaan korjattujen V8-moottoreiden hötinää.

Iltapäivällä on vapaa-aikaa aina päivälliseen asti. Loppuillan vietämme legendaarisessa Tropicana-kabareessa tähtitaivaan alla. Loistelias yökerho kuuluu samaan sarjaan Nacional de Cuba -hotellin kanssa. Samat kuuluisuudet – niin hyvässä kuin pahassakin – näyttäytyivät Tropicanassa erityisesti mafiapitoisen 1950-luvun kulta-aikoina. Unohtumattoman illan esitys tarjoaa kuubalaisia rytmejä, höyheniä ja hepeneitä sekä akrobaattisia temppuja lähes parinsadan tanssijan ja muusikon voimin. (A, P)

Ernest Hemingway Kuuba
Havanna

4. päivä, maanantai Päivän retkiteemana on Ernest Hemingway (1899–1961). Hän sai vuonna 1954 Nobelin palkinnon romaanillaan ”Vanhus ja meri”. Siinä on vahva analogia Havannan liepeillä sijaitsevaan Cojimarin kalastajakylään sekä Hemingwayn pitkäaikaiseen ystävään ja hänen Pilar-veneensä kapteeniin Gregorio Fuentesiin (1897–2002). Hemingwayn henki elää edelleen hänen kantaravintolassaan La Terrazassa, jossa maistamme Don Gregorio -cocktailia. Hemingwayn museoitu asunto Finca Vigía sijaitsee Havannan esikaupungissa San Francisco de Paulassa. Näemme sen lähes samanlaisena kuin se oli vuonna 1960 Hemingwayn lähtiessä viimeisen kerran Kuubasta. Retken päätteeksi syömme lounaan kirjailijan lempiravintolassa El Floriditassa. (A, L)

Majoitus Cienfuegos Kuubaa
Havanna – Cienfuegos

5. päivä, tiistai Lähdemme Havannasta muutaman tunnin bussimatkalle kohti Zapatan niemimaata. Playa Gironissa käymme museossa, joka kertoo amerikkalaisten epäonnistuneesta maihinnoususta Sikojenlahdella huhtikuussa 1961. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Cienfuegosia, joka on lempinimeltään ”Etelän helmi”. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja tunnettu viehättävistä siirtomaatyylisistä rakennuksistaan. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Meliá San Carlos -hotelliin (★★★). (A, L, P)

Paikalliset katusoittajat Kuuba
Cienfuegos

6. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen. Kaduilla voi aistia Cienfuegosin oman pojan, muusikko Benny Morén hengen. Näemme yli satavuotiaan Tomás Terry -teatterin ja sen kauniit sisäkaton freskot. Ajamme palmujen reunustaman bulevardin päähän, jossa kohoaa uusmaurilainen kartano, Palacio de Valle. Lounaan jälkeen käymme kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa. (A, L)

Trinidad Kuuba
Cienfuegos – Trinidad

7. päivä, torstai Aamulla jatkamme matkaa Trinidadiin, jossa majoitumme kaupungin lähellä sijaitsevaan keskitason hotelliin. Trinidad rikastui sokeri- ja orjakaupalla sekä salakuljetuksella. On kuin aika olisi pysähtynyt Trinidadin mukulakivikaduille pastellinväristen talojen ja siirtomaa-arkkitehtuurin keskelle. Kaupunki tunnetaan myös elävästä musiikistaan ja Kuuban rytmit soivatkin rennosti kaduilla ja kuppiloissa. Tutustumme tunnelmaan keskusaukion ympärillä ja vierailemme koruttomassa katedraalissa. Paikallisessa museossa saamme tuntumaa siirtomaa-aikoihin ja iltaa voimme viettää kuubalaisia rytmejä kuunnellen. (A, L, P)

Majoitus Varadero Kuuba
Trinidad – Santa Clara – Varadero

8. päivä, perjantai Trinidadin 1800-luvun vauraus oli peräisin läheisen Valle de los Ingenios -laakson lukuisista sokeritehtaista. Ajamme laaksoon näköalapaikalle ihailemaan edessä avautuvan Unescon maailmanperintökohteen maisemia. Hyljätyllä Manaca Iznagan maatilalla näemme päärakennuksen ja tornin, josta Iznagan perhe piti aikoinaan silmällä sokeripellolla raatavia orjiaan. Myöhemmin jatkamme Santa Claraan, jossa käytiin Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu loppuvuodesta 1959. Che Guevaran maalliset jäännökset tuotiin vuonna 1997 Boliviasta Santa Claran mausoleumiin. Mausoleumin lisäksi näemme myös Che Guevaran sissien raiteilta suistaman junan, josta tuli vallankumouksen tärkeimpiä symboleja. 

Lounaan jälkeen jatkamme Varaderoon valkoisten hiekkarantojen äärelle. Majoitumme 3 yöksi rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Iberostar Selection Varadero -hotelliin (★★★★★), jossa meillä on all inclusive -palvelut. (A, L, P)

Varaderon ranta Kuuba
Varadero

9.–11. päivä, la–ma Varadero on Kuuban ensimmäisiä rantalomakohteita ja yksi Karibian alueen suurimmista. Se sijaitsee noin 20 kilometriä pitkällä Hicacosin kapealla niemimaalla Floridansalmen rannalla. Valkoinen hiekkaranta ja turkoosi meri houkuttelevat matkailijoita Varaderoon vuosi toisensa jälkeen. Lauantaina ja sunnuntaina sinulla on aikaa nauttia hotellin all inclusive -palveluista.

Maanantaina puolenpäivän jälkeen lähdemme Havannaan, jossa syömme varhaisen jäähyväispäivällisen. Lento (Air France) Pariisin (Air France) kautta Helsinkiin lähtee klo 22.50. (2xAI, 1xA, 1xP)

lento

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Parque Central, Havanna

Havannan keskustassa sijaitseva, tyylikäs ensimmäisen luokan hotelli. Puulattiaiset tilavat huoneet. 2 ravintolaa, kaksi uima-allasta ja loistava sijainti!

Iberostar Selection , Varadero

Ensimmäisen luokan rantahotelli all inclusive -palveluilla. Tilavat huoneet, joissa oma terassi, ilmastointi ja wifi. Laajat uima-allasalueet, ranta, spa ja ravintolat baareineen.

Cienfuegos, Meliá San Carlos

Kaupunkialueella sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Viihtyisät, vaaleasävyiset huoneet, joissa ilmainen wifi. Historiallinen rakennus, sisältä täysin uusittu. Viihtyisät yleiset tilat ja ravintola.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kuuban kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, useimpina päivinä puoli- tai täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kuuban turistikortti
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kuuban kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 15.11.2024 lähdöllä 590 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Tutustu Väli-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

15.11.2024 lähdön hinta perustuu 5.12.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 4 290 €
 • 15.11.2024 - 26.11.2024
  alk. 4 290€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Kuuban kiertomatka
83 arvostelua
Erinomainen
30.00 %
Hyvä
55.00 %
Ok
12.00 %
Ei kovin hyvä
2.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.70 %

Mielenkiintoinen matka tämänhetkiseen Kuubaan, joka tulee varmasti muuttumaan paljon seuraavan 5 vuoden aikana. Hyvin järjestetty reissu

 

Ehdottomasti sellainen "once in a lifetime" matka. Erilainen, silmiä ja mieltä avaava. 

 

Kannattaa käydä Kuubassa. Kuuban historia on aika mielenkiintoinen. Näkemistä riittää ja kansa on ystävällistä mutta kärsii puutetta. Kun tutustuu historiaan niin ehkä ymmärtää epäkohdat ja elämän menon tämän päivän Kuubassa. 

 
Jaakko

Parasta oli matkan monipuolisuus. Havannan ja Varaderon ohella oli mielenkiintoista nähdä asukkaiden arkielämää maaseudulla ja pikkukylissä. Kuubalaisuuteen tutustuttiin monesta eri vinkkelistä ja monella eri pelillä: bussilla, autoilla, veneillen ja kävellen. Historian ja Ernestojen kautta matkat elävöityivät. 
Ja kyllä myös tuo Tropicanan show oli ikimuistoinen.

Hyvä tietää Kuuban kiertomatkasta

Kuuban vehreän sokerisaaren ilmasto on trooppinen. Kuiva kausi ajoittuu talveen ja se onkin suotuisaa aikaa tutustua "Karibian helmeen". Varaderossa lähes 20 kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta ja kirkkaat vedet kutsuvat myös uimaan, snorklaamaan ja sukeltamaan.

Kiertomatkallamme tutustut myös Kuuban ruokakulttuuriin

Kuubalainen keittiö on sekoitus espanjalaisia ja afrikkalaisia makuja sillä erotuksella, että kuubalaiset eivät pidä yleisesti tulisista mausteista. Tyypillisiä raaka-aineita ovat mm pavut, riisi, juurekset, banaani ja sianliha, mausteina oreganoa, kuminaa, valkosipulia ja persiljaa.

Kuuban valuutta on peso (CUP). Entinen kahden peson järjestelmä on poistunut hiljattain valuuttauudistuksen myötä. Suosittelemme matkalle mukaan euroja, mielellään myös pieniniä seteleinä jotka käyvät monissa paikoissa suoraankin maksuvälineenä. USAn dollareita ei toistaiseksi vaihdeta pesoiksi eikä niitä oteta maksuna vastaan, American Express kortit eivät myöskään toimi. Muut yleisimmät luottokortit käyvät suurimmissa hotelleissa ja liikkeissä.

Kuuba on viimeisten vuosien aikana tehnyt paljon uudistuksia, sallimalla mm dollareiden hallussapidon ja yksityisen yrittämisen. Fidel Castro luovutti presidentin tehtävät veljelleen Raulille vuonna 2008 ja keväällä 2019 Kuuban presidentiksi nimitettiin Miguel Díaz-Canel. Raul Castro luopui kommunistisen puolueen pääsihteerin tehtävästä keväällä 2021 ja samalla päättyi Castrojen aika Kuuban johdossa.

Kuuban pääkaupunki Havanna on Unescon suojelukohde. Kiviset linnoitukset vievät matkustajan aikaan, jolloin vilkas kauppakaupunki puolustautui mereltä tulevia hyökkääjiä vastaan. Nykyisen vanhankaupungin kapeat kujat, aukiot ja niitä ympäröivät palatsit tekivät Havannasta jo 1700-luvun lopussa metropolin uuden maailman vähäisten suurkaupunkien joukkoon. Plaza de Armas ja Plaza Vieja olivat jo silloin, kuten nykyisinkin, kaupunkilaisten kohtaamispaikkoja. Vallankumous-aukiolla Che Gueavaran kuva tervehtii ohikulkijoita.

Legendaarinen Tropicana-show tarjoaa kuubalaisia rytmejä.

Lähes kaksisataa tanssijaa, laulajaa ja muusikkoa viihdyttää yleisöä tähtitaivaan alla Havannan yössä. Show on pyörinyt pienin poikkeuksin jo vuodesta 1939.

Kirjailija Ernest "Papa" Hemingway asui yli kaksikymmentä vuotta Kuubassa. Hänen museoitu asuntonsa Finca Vicia sijaitsee Havannan esikaupunkialueella. Hemingwayn henki elää edelleen myös hänen kantaravintoloissaan, joissa matkailijat voivat käydä nauttimassa daiquirin tai mojiton

Matkalla käymme kolmessa Unescon maailmanperintökohteessa
Vanha Havanna
Cienfuegos
Trinidad

Katso kaikki kiertomatkat