Matkalle pitkän tauon jälkeen

Uutinen |
vanha-maailmankartta-Olympia

Olympian matkat pääsivät vihdoin taas alkamaan syyskuussa. Monia on mietityttänyt miten sitä ollenkaan enää osaakaan lähteä matkalle - pakkaamisen rutiinit ovat päässeet unohtumaan pakollisen matkustustauon aikana ja passikin ehtinyt vanheta. Lisäksi on tullut monenlaisia uudistuksia lähdön ennakkovalmisteluihin, lennoilla olemiseen ja myös matkankohteissa saattaa olla uusia käytäntöjä. Kaikki kyllä järjestyy ja matkoilta palaa tyytyväisiä matkustajia, ja myös matkanjohtajia!

Tässä matkanjohtajamme Ari Lähdesmäen mietteitä syyskuun Irlannin patikointimatkan tiimoilta.

Matkustaminen vol. 2

"Tunnen vatsassani pienen paineen tunteen kun nousukiidon päätteeksi koneen lentäjä nostaa Finnairin teräslinnun jyrkässä kulmassa kohti pääkaupunkimme yläpuolella leijuvia pilviä. Tunne on aluksi outo mutta muuttuu nopeasti tutuksi samalla lailla kuin hetki, jonka olin juuri kokenut seisoessani Helsinki-Vantaan lento-aseman lähtevien lentojen aulassa. Puolentoista vuoden tauon jälkeen pandemian vaikutukset lentokentällä havaitsi ainoastaan ihmisten kasvoilla olleista suojamaskeista ja hieman aikaisempaa vähälukuisemmasta väkimäärästä. Kiire, hälinä ja ihmisten sinkoilu superpallon tavoin paikasta toiseen oli kuten ennen. Olen siivillä puolentoista vuoden tauon jälkeen ja matkalla ryhmän kanssa patikoimaan Irlantiin.

Lukuisat etukäteisohjeet, niin Irlannista kuin Olympialta lisäsi pientä jännitystä ja epätietoisuutta ennen matkaa, olenko nyt varmasti muistanut kaiken oleellisen tässä ”erikoistilanteessa”. Tilanne on myös tuonut matkustajalle lisää vastuuta ja hommia erilaisten netissä etukäteen täytettävien lomakkeiden muodossa. Asia on uusi, muttei ylivoimainen.

Irlannissa pandemiatilanne on koko puolentoista vuoden ajan ollut pahempi kuin meillä Suomessa. Määräykset ja ohjeet (mm maskin käyttö) oli selkeämpiä kuin Suomessa, niitä noudattamalla oli helppo toimia. Passin/kuvallisen henkilökortin ohella tärkeäksi asiakirjaksi osoittautui rokotustodistus. Se avasi ovet ravintoloiden ja pubien sisätiloihin, ilman sitä olisi ollut tyytyminen vain terassipaikkoihin. Henkilökohtaisesti en kokenut tätä ”uutta tapaa matkustaa” vaikeaksi. Uskoisin, että koko homma on enemmän kiinni omasta asenteesta kuin mistään muusta."

Varaa siis rohkeasti matkasi ja kaiva matkalaukku taas esiin!

Etsi sopiva matka ja ajankohta matkakalenteristamme.