Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Huippuvuoret - Pohjoinen ulottuvuus

Arktiset jäätiköt, yöttömät yöt, koiravaljakkoajelu, laivaretki sekä Longyearbyenin ja Barentsburgin kaivoskylät kiehtovat nykypäivän tutkimusmatkailijoita

Uutuus
  • Oslo 1 yö
  • Longyearbyen 4 yötä
  • Barentsburg retki
  • Bolterdalen retki
  • Pyramiden lisäretki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Hollantilainen Willem Barents merkitsi lokikirjaansa kesäkuussa vuonna 1596 löytäneensä terävä­huip­puisen vuorijonon, jolle antoi nimeksi Spitsbergen, Huippuvuoret. Seuraavan neljänsadan vuo­den aikana häntä seurasivat valaanpyytäjät, tutkimusmatkailijat ja kaivosmiehet. Ainutlaatuinen ark­tinen luonto, koskemattomat erämaat sekä ihmisen loputon uteliaisuus saavat nykypäivänkin matkustajan innostumaan Huippuvuorista.

Teemme veneretken majesteettisen Esmarkinjäätikön reunalle, tutustumme lähes epätodellisen tuntuiseen Barentsburgin kaivoskylään sekä nau­tim­me koiravaljakkoajelusta seurallisten siperianhuskyjen kyydissä. Bolterdalenin laaksossa ja Scott Turnerin jäätikön luona saamme hyvän käsityksen myös saaren keskiosasta. Matkalla jää myös aikaa teh­dä omatoimisia retkiä. Viiden ­päi­vän matkalla nautimme arktisista maisemista sekä tutustumme Huippu­vuor­ten upeaan luontoon. Huippuvuorilla majoitumme hyvätasoisessa hotellissa. Tämä matka on huippukokemus!

Teemme Huippuvuorten matkan seuraavan kerran toukokuussa 2022.

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat / alustava ohjelma Tulosta matkaohjelma

Toukokuun 2022 matkojen ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan heinäkuussa 2021.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Oslo
1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (SAS) klo 14.15 Tukholman kautta Osloon, jonne saavumme klo 16.50. Jatkamme junalla Oslon keskustaan, jossa majoitumme yhdeksi yöksi keskitason Scandic Byporten -hotelliin (★★★). Lyhyt kävelykierros keskustassa ja illallinen. (P)

Oslo – Longyearbyen
2. päivä, maanantai Aikaisen aamiaisen jälkeen siirrymme junalla lentokentälle, josta lennämme Tromssan kautta Longyearbyeniin (SAS) klo 09.55-14.00. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Radisson Blu Polar -hotelliin (★★★★). Longyearbyen on saarten hallinnollinen keskus. Tämän norjalaisten hallinnoiman noin 2000 asukkaan kaivoskylän tunnetuin nähtä­vyys on museo, jonka näyttely kertoo arktisen alueen elämästä ennen ja nyt. Iltapäivällä tutustumme muse­oon ja teemme kävelykierroksen kylän keskus­tassa. (A)

Esmarkinjäätikkö – Barentsburg
3. päivä, tiistai
Saamme kokea pohjolan yöttömät yöt, sillä aurinko paistaa tähän aikaan vuodesta vuorokauden ympäri. Aamulla nousemme laivaan ja lähdemme koko päivän retkelle. Ylitämme Isfjordenin ja käymme vastarannalla olevan massiivisen Esmarkinjää­tikön reunalla. Merimatkan aikana meillä on tilaisuus tarkastella Huippuvuoria aivan uudesta näkökulmasta. Hyvällä onnella saatamme nähdä hylkeitä, valaita tai etäällä kulkevan jääkarhun. Ymerlahden ympärillä nousevat yli 500 metriä korkeat vuoret ryhdittävät majesteettista näkymää. Syömme lounaan laivassa ja nautimme upeista maisemista Esmarkin jyrkkäseinämäisen jäätikön läheisyydessä. Täältä jatkamme Barentsburgin kaivoskylään. Tuntuu kuin siirtyisimme suoraan 1960-luvun Neuvostoliittoon. Ulkopuoliselle kulkijalle noin 500 asukkaan kylä on elämys, joka tuntuu epätodelliselta Huippuvuorten luonnon keskellä. Tutustumme kylään lyhyellä kävelykierroksella. Laivamatkamme jatkuu rannikkoa myötäillen takaisin Longyearbyeniin. (A, L)

Bolterdalen/Foxfonna
4. päivä, keskiviikko Aa­­mi­aisen jälkeen siirrymme bussilla Bolterdaleniin tai Foxfonnaan (lumitilanteesta riippuen) ja lähdemme 2-3 tunnin koiravaljakkoajelulle. Retkeä varten saamme käyttöömme tarvittavat ulkovaatteet ja lyhyen koulutuksen jälkeen pääsemme ohjaamaan koiravaljakkoa itse. Seural­liselle ja vahvalle siperianhuskylle hangella liikkuminen on vaivatonta ja vetäminen on sille luontainen omi­naisuus. Reippaat koirat kuljettavat meitä hyvää vauhtia vuorten keskellä. Valjakkomme vievät meidät Scott Turnerin jäätikölle ihailemaan maisemia ja näkemään miltä saaren sisäosien luonto näyttää. Palaamme Longyearbyeniin puolenpäivän jälkeen. Iltapäivällä on vapaata aikaa käydä vaikka hotellimme saunassa ja kuumissa altaissa. (A)

Longyearbyen (– Pyramiden)
5. päivä, torstai Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus tehdä omatoimisia retkiä tai osallistua lisämaksulliselle puolen päivän laivaretkelle. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

Laivaretki pohjoiseen: Pyramidenin hylätty kylä Laivaretki Longyearbyenistä pohjoiseen on mieleenpainuva kokemus. Kohteenamme on Billefjordin vuonossa sijaitseva Pyramidenin hylätty kaivoskylä. Venäläiset lähtivät kylästä kaivostoiminnan loputtua vuonna 1998. Tunnelma on autio, kun kadut ja rakennukset on jätetty tyhjilleen – aivan kuin kaikki olisivat pudottaneet työkalunsa maahan siltä seisomalta. Matkan aikana kuulemme kertomuksia alueen luonnosta sekä kylän historiasta. Vierailemme myös Nordenskiöldinjäätikön maisemissa.  Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä hylkeitä, naaleja ja jopa jääkarhun. Retki alkaa iltapäivällä ja se on kansainvälinen eikä sillä ole suomenkielistä opastusta/matkanjohtajaa. Huom. Reittiin, ja jopa kohteeseen pääsyyn, vaikuttavat sääolosuhteet sekä jäätilanne. Retken hinta on 190 euroa. Retki tulee varata viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Longyearbyen – Helsinki
6. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta klo 13.25 lento (SAS) Oslon (SAS) ja Tukholman kautta (SAS) Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.45. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Lisäretki: Laivaretki Pyramideniin (retki tulee varata viimeistään 3 kk ennen matkaa)

Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom. Matka vaatii hyvää liikuntakykyä. Koiravaljakkoajelulla liikutaan pareittain. Lyhyen koulutuksen jälkeen toinen ohjaa valjakkoa ja toinen istuu kyydissä. Ohjaajaa voi vaihtaa retken aikana. Mikäli lumitilanne ei salli reellä tehtävää koiravaljakkoaajelua niin se toteutetaan pyörällisillä kärryillä.
Sääolosuhteet, jää- ja lumitilanne tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Esim. lumiolosuhteista johtuen voidaan koiravaljakkoajelu siirtää Foxfonnanjäätikölle tai jäätilanteesta johtuen laiva ei välttämättä pääse rantautumaan Pyramideniin.
Pidätämme oikeuden muutoksiin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e/hlö
Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 71 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja ja ehdot saattavat poiketa toisistaan eri lähdöillä. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä