Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Slovakia ja Puola - vaellusmatka Tatravuorille

Tämä matka ei juuri nyt ole ohjelmassamme. Katso muut vaellusmatkamme täältä!

Uutuus
  • Starý Smokovec 3 yötä
  • Zakopane 2 yötä
  • Krakova retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 2,5/5 haasteellinen

Slovakian ja Puolan rajaa hallitsee Länsi-Karpaatteihin kuuluva Tatravuoristo. Korkein huippu Gerlachovský štít nousee 2655 metrin korkeuteen. Päästäksemme parhaille vaellusalueille hyödynnämme rinteillä kulkevaa vuoristojunaa ja välillä kabiinihissiä. Laakson pohjilla kulkevia vaellusreittejämme reunustavat jopa 1000 metriä korkeat vuorenseinät. Ihastelemme myös kimaltelevia vuoristojärviä ja upeita vesiputouksia. Alueella eläviä karhuja, susia, ilveksiä, kettuja, murmeleita tai kotkia näkee harvoin. Sen sijaan saatamme hyvinkin nähdä rauhoitettuja, sukupuuton partaalta pelastettuja gemssejä kiipeilemässä kallionkielekkeillä.

Slovakiassa asumme Tatravuorten rinteellä pienessä ja tunnelmallisessa Starý Smokovecin kylässä. Puolassa majoitumme vuorten juurelle Zakopaneen, joka on meille suomalaisillekin tuttu talviurheilukeskus.

Tällä matkalla asumme mukavasti, syömme hyvin, saamme reipasta liikuntaa ja voimme rentoutua hotellien viehättävissä kylpylöissä. Tämä onkin oikea hyvinvointimatka.

Slovakia ja Puola - vaellusmatka Tatravuorille: Vinkkejä ja suosituksia

Vaelluksien aikana kannamme ainoastaan päiväreppua. Kuljemme pääsääntöisesti kivisillä poluilla, joten nilkkaa tukevat jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Vaellussauvat ovat hyödylliset.
Halutessaan voi osallistua ainoastaan osalle retkistä. Lämpötilaerot kylien (n. 1000 m) ja vaellusalueiden korkeimman kohdan (n. 2000 m) välillä voivat olla suuret. Korkealla lumi- tai raekuurot voivat yllättää kesälläkin. Vuoristotaudin vaaraa tällä matkalla ei juuri ole. Köysiradan ja harjanteella tehtävän vaellusosuuden (5. matkapäivä) vuoksi emme suosittele matkaa korkeanpaikankammoisille. Halutessaan Kasprowy Wierchilta voi myös palata Zakopaneen kabiinihissillä. Hotelleissamme on kylpylä, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan.

Voit olla kiinnostunut myös näistä